Noi acțiuni de deszăpezire în municipiu. Programul activităților din weekend

deszapezirea-cartierelor

După ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgentă convocată de către primarul Mihai Chirica în seara zilei de miercuri, 11 ianuarie, și odată cu încetarea precipitațiilor, direcțiile și societătile comerciale s-au mobilizat la maxim pentru eliminarea sau minimalizarea efectelor negative ale vremii severe din zilele trecute. Reamintim că primarul Mihai Chirica a dispus că toate instituțiile competente să acționeze cu toate utilajele și resursele umane disponibile și, de asemenea, că acestea să raporteze periodic evoluția lucrărilor și planurile de intervenții.

În cursul nopții trecute, între orele 20.00 și 8.00, echipele Citadin SA au încărcat zăpada strânsă în următoarele zone: str. C. Negri, Hala Centrală, str. Achim Stoia (str. Timpului) (4 autobasculante, 2 buldoexcavatoare, un încărcător frontal, 5 muncitori); parcarea de la Teatrul Național – str. Sf. Sava (2 buldoexcavatoare, o autobasculantă, 4 muncitori); bd. Ștefan cel Mare – str. I. C. Brătianu (2 buldoexcavatoare, 4 autobasculante, 4 muncitori); str. Cuza Vodă – Piața Unirii (2 buldoexcavatoare, un încărcător frontal, 3 autobasculante, 5 muncitori). Zăpada stransă este transportată în zona C. A. Rosetti și în cea a fostului hipodrom din CUG.

În intervalul menționat, utilajele cu lamă ale Citadin SA au avut intervenții de deszăpezire în cartierele Aviației, Tătărași și Bularga, iar lucrări de supralărgire cu autogrederele au avut loc pe șos. Bucium, str. Vișani și șos. Bârnova.

Sărărițele Citadin SA au împrăștiat clorură de sodiu cu inhibitori în următoarele zone: str. Elena Doamna – bd. Independenței – bd. și șos. Păcurari (8 tone); șos. Nicolina – șos. Bucium – bd. Poitiers (16 tone); str. Sărărie – zona Copou – str. Dr. Vicol (8 tone); șos. Iași – Voinești – Calea Galata – bd. Alexandru cel Bun (8 tone); str. Vasile Lupu (2 tone); str. Vasile Lupu – str. Eternitate (6 tone). În zona centrală s-au împrăștiat încă 6 tone de clorură de calciu.

În această dimineață, până la ora 9.00, a fost încărcată zăpada din următoarele zone: Piața „Mihai Eminescu” (un buldoexcavator, 3 autobasculante, 2 muncitori);  șos. Nicolina, până la intersecția cu str. Răzoarelor (3 autobasculante, 2 buldoexcavatoare, 4 muncitori); șos. Păcurari (2 autobasculante, 2 buldoexcavatoare, 5 muncitori); str. Petru Rareș (un încărcător frontal, o autobasculantă, 2 muncitori); stațiile de transport în comun de pe șos. Bucium (o autobasculantă, un buldoexcavator, 3 muncitori).

Tot astăzi dimineață, un utilaj cu lamă a lucrat în cartierul Dacia, pe str. Strămoșilor.

Astăzi, între orele 9.00 și 12.00, echipele Citadin SA au încărcat zăpada strânsă în următoarele zone: Piața „Mihai Eminescu” (un buldoexcavator, 3 autobasculante, 2 muncitori); șos. Nicolina, până la intersecția cu str. Răzoarelor (3 autobasculante, 2 buldoexcavatoare, 8 muncitori); șos. Păcurari (4 autobasculante, 3 buldoexcavatoare, 7 muncitori);  str. Petru Rareș (un încărcător frontal, o autobasculantă, 2 muncitori); stațiile de transport în comun de pe șos. Bucium (2 autobasculante, un buldoexcavator, 3 muncitori); intersecția de la Hotel Europa; Podu Roș; Târgu Cucu – str. Elena Doamna.

Utilajele cu lamă au acționat în următoarele zone: cartierul Dacia – str. Strămoșilor; Valea Adâncă – Al. Strugurilor; zona Bucium (stradela Șt. O. Iosif, str. Dealul Bucium, str. Narciselor, str. Teascului, str. P. Jitaru), urmând ca imediat să se intervină pe str. Schitu Tărâță și str. Păun. În intervalul menționat, intervenții de supralărgire cu autogrederele au avut loc pe str. și șos. Arcu, iar cu material antideparant preparat s-a intervenit în zona versantului Păcurari.

Topitorul de zăpadă al Citadin SA funcționează în Baza de producție Sf. Ioan.

Primarul Mihai Chirica a dispus Comandamentului de Iarnă al Municipiului să întocmească un plan de intervenții pentru seara de astăzi și pentru weekendul care urmează. Astfel, în această noapte, între orele 20.00 și 8.00, utilajele Citadin SA vor aduna, încărca și transporta zăpada din parcările de pe str.  Agatha Bârsescu și de la Teatrul Național, str. Matei Millo, str. 14 Decembrie, str. Cuza Vodă (tronson str. I. C. Brătianu – Târgu Cucu), pasajele „Octav Băncilă” și „Mihai Eminescu”, str. și șos. Păcurari, str. și șos. Nicolina.

Sâmbătă, 14 ianuarie, între orele 8.00 și 20.00, se vor încheia intervențiile eventual nefinalizate în cursul nopții și se va aduna, încărca și transporta zăpada de pe str. A. Panu, str. Palat, str. Sf. Lazăr și pasajul „Alexandru cel Bun”

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 14 spre 15 ianuarie, între orele 20.00 și 8.00, vor avea loc intervenții similare pe str. Gării, str. G. Muzicescu, str. Arcu și bd. T. Vladimirescu.

Duminică, 15 ianuarie, între orele 8.00 și 20.00, se va aduna, încărca și transporta zăpada de pe str. Elena Doamna și bd. Independentei, iar în noaptea spre luni, 16 ianuarie, între orele 20.00 și 8.0,0 se va interveni în același fel pe bd. D. Cantemir și str. Moara de Vânt.

Reamintim că primarul Mihai Chirica a făcut un apel public către conducătorii auto să își mute autovehiculele parcate pe străzile de categoria I, dar și de pe arterele și din parcările publice menționate mai sus. Acest lucru este strict necesar pentru eficiența acțiunilor de deszăpezire făcute de municiaplitate, curățirea completă a tramei stradale fiind, altfel, imposibilă. Intervențiile utilajelor de deszăpezire vor fi anunțate în zonele respective și prin intermediul unor fluturași care fi împărțiți de polițiștii locali și de alți angajați ai municipalității.

Comandamentul de Iarnă al Municipiului Iași este activat încă de la începutul sezonului rece și funcționează 24 de ore din 24. Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000.

 Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;