5:13 pm - Monday April 18, 4788

Spectacol dedicat Micii Uniri și târg de meșteri populari, la Palas

Palas Mall va sărbători Unirea Principatelor Române printr-un spectacol, la care sunt invitaţi toţi ieşenii. Parada costumelor de epocă şi a iei româneşti, scenete, muzică şi dansuri, precum şi un târg de meşteri populari, toate se află în programul dedicat Micii Uniri.

Până luni, 30 ianuarie 2017 inclusiv, Atriumul Palas Mall găzduieşte Târgul de Meşteri Populari. Cei care îndrăgesc obiectele realizate de artizani, cu talent şi dragoste faţă de tradiţiile româneşti, pot alege dintr-o varietate de produse. Obiecte şi icoane sculptate în lemn, ii şi alte piese de port popular, trăistuțe, ștergare și țesături cu motive tradiționale, lucrate manual, articole de pielărie, ceramică şi lână, tricotaje, produse apicole, măşti, decoraţiuni populare și alte suveniruri cu simboluri românești – toate pot fi admirate şi achiziţionate de la Palas.

Marţi, 24 ianuarie, Palas Mall îi invită pe ieșeni să sărbătorească Mica Unire. De la ora 17.00, în Atrium, se va marca trecerea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, printr-un eveniment special. Publicul va avea ocazia să admire o paradă a iei româneşti susţinută de copii, să asiste la sceneta „Moş Ion Roată şi Unirea” şi să se bucure de un spectacol de muzică şi dansuri populare, pregătit de prichindeii de la Palatul Copiilor. Programul este completat cu o paradă a costumelor de epocă, personaje din vremuri apuse ieșind la promenadă prin Palas Mall.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;