Cucutenii în sărbătoare

Şcoala Gimnazială „Petru Poni” Cucuteni organizează, vineri, 9 iunie 2017, începând cu ora 10.00, o serie de manifestări cultural-artistice cu prilejul Zilelor Şcolii.. Activitățile sunt organizate ca o componenta în cadrul acțiunii intitulate: Din pasiune pentru o lume aproape uitată.
A devenit o tradiție în Școala Gimnazială „Pentru Poni” din Cucuteni ca, înainte de vacanța de vară, să sărbătorim Zilele Școlii, perioadă în care elevii şi dascălii pun în valoare, altfel decât în mod curent, demersul lor educativ care formează caractere și defineste personalități.
 
În aceste zile, parteneriatul educațional şcoală-familie-comunitate se face simțit mai mult ca oricând, îmbrăcând forme concrete: elevii, susținuți de profesorii lor, pun în practică ceea ce au învațat zi de zi, prin activități extrașcolare, demonstrând că sunt, de pe acum, cetățeni integrați în societatea din care fac parte, iar comunitatea locală, reprezentată de consiliul local, primărie şi comunitatea părinților, îi susține moral, logistic şi financiar.
 
Cu această ocazie, invitații vor păși alături de profesori și elevi într-o aventură atemporală cu speranța regăsirii unor valori străvechi ale unei comori îndepărtate.
  
„În societatea contemporană, în care tot ceea ce ne înconjoară se află într-o permanentă schimbare, ne îndreptăm gândul spre lumi de mult trecute, în care lucrurile primare au dovedit a fi cele mai durabile. În încercarea de a face o incursiune în existența celor care și-au depășit condiția efemeră, căutăm să găsim moduri în care să o materializăm și să o suprapunem peste  cea a zilelor noastre. Zilele Şcolii ne oferă prilejul, an de an, să oferim momente minunate și, sperăm noi, de neuitat”, a declarat profesor Raluca Mariana Ciudin, directorul Şcolii „Petru Poni ” din Cucuteni.
 
Toți iubitorii de autentic sunt invitați să se alăture „micilor cucutenieni” în acest demers.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;