Concursul Național „Cu viața mea, apăr viața”

În ziua de 23 iunie 2017, la Stadionul Municipal “Emil Alexandrescu” din Iași s-a desfășurat etapa interjudețeană a Concursului naţional pe tematica protecţiei civile „Cu viața mea, apăr viața”, competiţie organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” şi Serviciul de Ambulanţă Iaşi.
În competiție au intrat 6 echipaje câștigătoare ale etapei județene din Iași, Botoșani și Suceava. Pentru secțiunea liceu, au concurat echipajele de la Liceul Tehnologic De Mecatronică și Automatizări Iaşi, Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” Botoşani și Colegiul Tehnic ,,A.I.Cuza” Suceava, iar la gimnaziu echipajele de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Şcoala Gimnazială ,,Ioanid Romanescu” Voineşti – Iaşi, Liceul Tehnologic ,,Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Suceava.
Elevii participanţi la acest concurs fac parte din echipele cercurilor tehnico-aplicative „Cu viața mea, apăr viața” ce activează în şcolile menționate, probând cunoştinţe teoretice referitoare la măsurile de apărare împotriva incendiilor și a altor dezastre, acordarea primului ajutor, dar şi curaj, spirit de echipă, forţă şi rezistenţă pe parcursul probei practice „Transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50m”.
În urma desfășurării probelor teoretice și practice s-a stabilit următorul clasament: la gimnaziu, locul I a fost obținut de Şcoala Gimnazială ,,Ioanid Romanescu” Voineşti Iaşi, locul II- Liceul Tehnologic ,,Mihai Eminescu” Dumbrăveni – Suceava, iar locul III- Liceul cu Program Sportiv Botoşani; la liceu, pe primul loc s-a clasat Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” Botoşani, pe locul II- Colegiul Tehnic ,,A.I.Cuza” Suceava, iar pe locul III- Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iaşi.
Astfel, echipele clasate pe locurile I de la gimnaziu și liceu (județle Iași și Botoșani) vor reprezenta zona Moldovei la competiția națională care va fi organizată în luna iulie, la Galați.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;