5:13 pm - Sunday April 19, 8448

Consfătuirea anuală a directorilor din unitățile de învățământ preuniversitar ieșean

Consfătuirea anuală a directorilor din unitățile de învățământ preuniversitar ieșean este un important eveniment educațional organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în ziua de 4 octombrie 2017, începând cu ora 10.30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași.
Întâlnirea de lucru vizează o analiză obiectivă a stării învățământului ieșean în anul școlar încheiat, fiind în același timp un dialog între factorii de decizie, o modalitate de comunicare deschisă, ce se va concretizata în direcții de acțiune și în proiecte comune pentru anul școlar 2017-2018. La consfătuiri participă toți managerii unităților de învățământ din județ, iar în calitate de invitați participă reprezentanți ai autorităților locale și ai instituțiilor partenere: Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași. 
Această ediție a consfătuirii cu managerii școlari, devenită tradițională în calendarul evenimentelor organizate de I.S.J. Iași, aduce ca element de noutate un proiect educațional complex intitulat Școala pentru valori autentice, coordonat de I.S.J., centrat pe valorizarea și educarea anumitor comportamente ale elevilor.
De asemenea, activitatea se dorește a fi un moment de diseminare a unor bune practici manageriale legate de strategiile de îmbunătățire a frecvenței elevilor şi de prevenire a abandonului şcolar, precum și de măsurile pentru îmbunătățirea siguranței în mediul școlar.
Acest eveniment de anvergură centrat pe analiza și prognoza educației ieșene constituie o dovadă a implicării și a interesului pentru un demers managerial competent, concretizat într-un învățământ modern, adecvat societății contemporane.        
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;