4:42 pm - Friday January 17, 2302

Programul cinematografelor ieşene în săptămâna 13-19 octombrie

Cele mai așteptate producții românești ale momentului vor rula în zilele următoare la cinematografele din Iași:

Programul cinematografului „Victoria”

* Proiecție de film „Breaking News”, regia Iulia Rugină, 13, 14, 15, 18, 19 octombrie 2017, ora 17.00, preț bilet 8 lei

Proaspăt premiat la Festivalul de la Karlovy Vary, unde a avut premiera internațională, filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, rulează la Iași.

După moartea tragică a operatorului său, reporterul Alex Mazilu face un reportaj in memoriam despre viaţa acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orăşel de pe litoralul Mării Negre, Alex pune laolaltă puzzle-ul existenţei lui, totul văzut prin ochii încercatei lui fiice adolescente. În încercarea de a compensa moartea fostului coleg, Alex îi ia, pe nesimţite, locul.

Regia: Iulia Rugină

Cu: Dorin Andone, Dorian Boguta, Ioana Flora, Voica Oltean, Andi Vasluianu

Gen film: Dramă

Biletele costă 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro, de la casieria Ateneului, sau direct de la casa de bilete a Cinematografului Victoria

* Proiecție de film „Octav”, regia Serge Ioan Celibidachi, 13, 14, 15, 18, 19 octombrie 2017, ora 19.00, preț bilet 8 lei

Cel mai așteptat film românesc al anului a ajuns la Iași și îl poți vedea vineri (13octombrie), sâmbătă (14 octombrie), duminică (15 octombrie), miercuri (18 octombrie) și joi (19 ocombrie) de la ora 19.00. Filmul „Octav”, în regia lui Sergiu Ioan Celebidachi și produs de soția sa, Adela Vrînceanu Celebidachi, care îi aduce în prim-plan pe actorii Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, dar și pe tinerii Eric Aradits și Alessia Tofan, va putea fi urmărit la Cinematoraful Victoria în această după amiază.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.

Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan.

Filmările au avut loc în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel și la Studiourile Cinematografice București (Buftea).

Durata: 102 min

Rating CNC: AG

HD Online:  https://mab.to/LjELW5NoU

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate online pe ateneuiasi.ro, dela casieria Ateneului sau direct de la casieria Cinematografului Victoria.

Programul cinematografului Trianon (Republica)

* Proiecție de film „Ouăle lui Tarzan”, regia Alexandru Solomon, 13, 14, 15, 18, 19 octombrie 2017, ora 17.30, preț bilet 8 lei

„Ouăle lui Tarzan” este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și oamenilor”, declară regizorul Alexandru Solomon.

Acțiunea din producția „Ouăle lui Tarzan” are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite.

Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de către Marin Cazacu, Franck Rivolet, Cristinel Șirli. Producători : Ada Solomon, Cedric Bonin, Pascaline Geoffroy.

„Ouăle lui Tarzan” este o producție Hi Film Productions (România), în coproducție cu Seppia (Franța) cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franța), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa și cu participarea HBO Europe.

Pagină oficială de Facebook: https://www.facebook.com/oualeluitarzan/

Secvență oficială: https://www.youtube.com/watch?v=lwY-NTtcUo0&t=9s

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate online pe ateneuiasi.ro, dela casieria Ateneului sau direct de la casieria Cinematografului Trianon (Republica)

* Proiecție de film „Un pas în urma serafimilor”, regia Daniel Sandu, 13, 14, 15, 18, 19 octombrie 2017, ora 19.30, preț bilet 8 lei

„Un pas în urma serafimilor”, lungmetrajul de debut al lui Daniel Sandu spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ştefan Iancu şi Vlad Ivanov, distribuţia fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ştefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu şi Radu Botar.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate online pe ateneuiasi.ro, de la casieria Ateneului sau direct de la casieria Cinematografului Trianon (Republica)

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;