În ultimul week-end din luna octombrie, ansamblul Palas organizează cea de-a doua ediție a LightUP Festival, competiția de video mapping care a pus Iașul pe harta evenimentelor internaționale de profil. Sâmbătă, 28 octombrie 2017, de la ora 18.00, șase video artiști din Europa și Asia vor pune în valoare frumusețea arhitecturală a Palatului Culturii, prin intermediul a tot atâtea proiecții spectaculoase. Cei care își vor vota favoriții vor avea șansa de a câștiga un iPhone 8.
Show de lumini, efecte sonore, proiecții video captivante și surprize pentru spectatori sunt elementele care descriu atmosfera LightUP Festival, competiția de video mapping de anvergură internaţională, ajunsă la cea de-a doua ediție. În concurs au intrat video artiști din Indonezia, Germania, Franța, Ucraina șiRomânia. Structuri care se transformă și se redefinesc, jocuri de lumini, umbre și desene grafice, imagini cu impact puternic și simboluri vor pune în valoare clădirea Palatului Culturii. Tema comună a creațiilor este „paint with light”, iar datorită suprafeţei mari de proiecţie oferită de fațada sudică a clădirii simbol, de 1.600 mp, precum şi a efectelor tridimensionale și coloanelor sonore, publicul va avea parte de o experienţă impresionantă.
Ansamblul Palas va acorda trei premii, în valoare totală de 9.000 de euro: locul I – 5.000 de euro, locul II – 3.000 de euro și locul III – 1.000 de euro.Câștigătorii vor fi desemnați de public, în baza unui sistem de vot prin SMS, iar cei care își vor exprima preferința privind proiecția video favorită vor avea șansa de a câștiga un iPhone 8! Partea de entertainment va fi asigurată de trupa Șuie Paparude, iar George Vintilă va fi prezentatorul evenimentului.
Din îndepărtata Asie va fi prezent indonezianul Esa Perkasa Novesada, freelancer pasionat de animație, efecte vizuale și grafică video în mișcare. Germania va fi reprezentată de Maik Hubener, specializat în animații 2D și 3D, video mapping, producție și transmisii video. Din Franța va veni echipa Illumentiel, formată din Sophie Tostain și Benoit Anquetil, ai cărei membri au participat la numeroase evenimente de specialitate. Iaroslav Kostenko este din Ucraina, şi, asemenea celorlalţi participanţi, este specialist în video mapping, motion design și vj-ing.
România va fi reprezentată prin intermediul a două creații video. Una dintre acestea este realizată de echipa Edge Mapping, formată din ieșenii Andrei Cozlac,autorul unor proiecte de visuals, video-mapping, proiecții live şi video design, și Silviu Apostol, pasionat de artele plastice de tip street art, pictură murală și de cele digitale de tip instalativ. Cel de-al doilea finalist autohton este Radu Ignat, din Sibiu, care a realizat numeroase proiecte de grafică și video profesionale și a participat la competiții internaționale de profil.
Te așteptăm sâmbătă, de la ora 18.00, în parcul Palas, să punem împreună Iașul în lumină!