În data de 17 noiembrie 2017, 29 de elevi ai Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi de la clasa a XI-a D, specializarea Industrie Alimentară au mers într-o vizită de lucru la SC Agropan SA, pentru a vedea la faţa locului linia modernă de producere a pâinii. Profesorii îndrumători Carmen Inculeţ, Oltea Viusenco şi Daniela Dumitraş, împreună cu maiştrii delegaţi de SC Agropan SA, au susţinut lecţia interdisciplinară „Utilaje şi procese în panificaţia modernă”, explicându-le elevilor pas cu pas procesul de fabricaţie a pâinii, utilajele folosite, standardele fiecărui tip de pâine, metodele de control a calităţii. Dincolo de caracterul teoretic al informaţiilor, elevilor li s-a oferit posibilitatea de a observa diferite etape din timpul fluxului de fabricaţie, începând de la intrarea materiilor prime în unitate şi până la livrarea produsului finit.
„Vizita de lucru a urmărit responsabilizarea elevilor în ceea ce priveşte specializarea pe care o urmează şi viitoarea lor carieră, dezvoltarea unor atitudini corecte la locul de muncă pe care îl vor alege şi motivarea lor pentru a deveni profesionişti înzestraţi cu competenţele necesare în domeniul în care vor activa. Considerăm astfel de vizite la agenţii economici cât se poate de utile, pentru a pune faţă în faţă angajatorii cu viitorii angajaţi. Astfel de activităţi se înscriu cu succes în calendarul proiectului „Şcoala pentru valori autentice”, iniţiat de ISJ Iaşi, ce propune abordarea unei valori în fiecare lună. Întrucât tema lunii noiembrie este Responsabilitatea, ne-am propus să oferim elevilor un sprijin în alegerea responsabilă a carierei lor, pentru a fi mai bine pregătiţi pentru piaţa muncii.” (prof. dr. Laura Maria Cârstea, directorul liceului)