5:13 pm - Tuesday April 19, 5661

Municipalitatea acționează permanent pentru combaterea efectelor ninsorilor

Întrucât în municipiul Iași s-au înregistrat ninsori încă din noaptea de 9 spre 10 decembrie, primarul Mihai Chirica a dispus tuturor direcțiilor și societăților comerciale din subordinea municipalității să asigure, în regim de permanență, toate măsurile necesare pentru combaterea efectelor negative ale vremii. Astfel, Comandamentul de Iarnă al Municipiului Iași este activat încă de la începutul sezonului rece și funcționează 24 de ore din 24.

În primele ore ale zilei de duminică, 10 decembrie, până la ora 12.00, echipajele coordonate de Citadin S.A. au acționat cu 20 de autovehicule (6 pluguri, 5 sărărițe, 2 sărărițe cu lamă, 5 autovehicule de împrăștiat cloruri, 1 buldoexcavator, 1 wolă) și cu 21 de muncitori, care au intervenit în municipiul Iași cu 115 tone de clorură de sodiu cu inhibitori, 3 tone de clorură de calciu și 8 tone de antiderapant. De asemenea, echipele Servicii Publice S.A. au intervenit în special în zona Țicău, zona Bucium și zona centrală. Din această după-amiază echipele Citadin S.A. vor interveni și în cartierele orașului.

În prezent se acționează pe toate arterele principale din oraș, în special în zona spitalelor și celorlalte unități de interes public, inclusiv în zonele unităților de învățământ. În acest moment nu există niciun blocaj în trafic și nici în cartiere.

Până la ora 12.00, echipajele Salubris S.A. au acționat cu 3 multicare și 80 de muncitori pe trotuarele din municipiul Iași, în zona Copou – Moara de Vânt, șoseaua Iași – Voinești, precum și la pasaje.

Poliția Locală este prezentă cu 17 echipaje mobile, care monitorizează întreaga rețea rutieră din municipiu. De asemenea, Poliția Locală face apel la asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii economici să curețe trotuarele, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 172/2002. Totodată, municipalitatea face apel la conducătorii auto să colaboreze cu autoritățile locale pentru a facilita deszăpezirea tramei stradale atât pe rutele principale, cât și în zonele de cartier, eliberând locurile de parcare, temporar, pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni.

Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;