Colegiul „Unirea” dăruiește în prag de sărbători

În cadrul proiectului de acțiune comunitară „Dăruind vei dobândi”, în ziua de 21 decembrie 2017, elevii Colegiului  Tehnic C.F. „Unirea”, coordonați de domnii profesorii Spataru Ioan Mugurel și Bugioeanu Gabriel au vizitat bolnavii de la Spitalul C. F. Pașcani. Cu acest prilej corul școlii a prezentat un minunat concert de colinde, elevii oferind apoi bolnavilor fructe și dulciuri cu ocazia apropierii Sărbătorii Nașterii Domnului.

“Unirea a dăruit” și unei familii sărmane din satul Crivești, comuna Vînători.
Consiliul Elevilor a mobilizat elevii colegiului care au donat bani pentru acest caz social din școala noastră.
Elevii au adunat 1000 RON și pe lângă acești bani, au adus pentru cei 7 frați și mama lor pachete cu haine, încălțăminte, jucării, produse de igienă, dulciuri, ghiozdane. Impresionante au fost solidaritatea și dorința elevilor noștri de a-și ajuta colegul.
Elevii voluntari de la clasa a XII-a H, alături de doamna profesor diriginte și consilier educativ al colegiului, Mihaela Hărățu, s-au deplasat la Crivești unde au dus tot ce s-a adunat în perioada aceasta și au făcut efectiv fericite acele suflete. La plecare elevii le-au promis că se vor mobiliza și mai mult și vor reveni pentru a continua sa-i ajute.

De menționat că activitățile acestea fac parte și din proiectul inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Iași intitulat „Școala pentru valori autentice”, valoarea promovată în luna decembrie fiind GENEROZITATEA.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;