Sâmbătă, 24 februarie, începând cu ora 10.00, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, în parteneriat cu Chef Fuad Snunu (Israel) și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, organizează un proiect gastronomic aparte, intitulat „Din dragoste pentru bucătărie și oameni”, în care vor fi îmbinate experiențele culinare ale celor două țări participante. Astfel, în buna tradiție a Dragobetelui, Chef Fuad Snunu și opt elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, coordonați de profesorul Irina Mardare, vor crea preparate gustoase pe care le vor oferi Centrului Rezidențial ”Dr. Micu” din Iași. Atelierul promite tehnici de lucru noi, bucurie pentru papilele gustative și o călătorie în lumea autocunoașterii, autodezvoltării și autodepășirii prin acțiunea de voluntariat. În cadrul aceluiași atelier gastronomic, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” organizează o ediție specială a proiectului Book-ătăria*. Sub genericul „Bucătăria dragostei”, maistrul instructor Tomiță Pădurariu și echipa sa, formată din alți opt elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, vor pregăti produse în alb și roșu. În plus, scriitorul Dan Doboș va fi prezent la acest eveniment și va vorbi despre elementele principale ale oricărei culturi: literatura și gastronomia, dar și despre relația dintre ele. *Book-ătăria se desfășoară în cadrul programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași şi își propune să fie o fuziune între tradiția culinară și oenologică moldovenească, așa cum este ea prezentată în literatura noastră clasică, și practica modernă a gătitului sau în domeniul altor culturi. În același timp, se are în vedere și valorificarea sărbătorilor tradiționale românești. Chef Fuad Snunu își propune să-i învețe pe elevii Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” alternative sănătoase și gustoase de a se hrăni. Aceștia vor descoperi, sub îndrumarea sa, o lume plină de savoare și arome. Atelierul le va oferi ocazia să experimenteze rețete originale, ușor de realizat, care pot constitui baza altor preparate, adaptate preferințelor fiecăruia. Elevii Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași își vor testa forțele într-o competiție culinară sub îndrumarea unor bucătari cu experiență, Chef Fuad Snunu și Chef Bogdan Andrei Puiu. Preparatele concurenților vor respecta tematica zilei de Dragobete. Jurizarea va fi realizată de către maiștrii instructori ai colegiului, după urmatoarele criterii: originalitate, creativitate, grad de dificultate și aspect. Premierea participanților pentru întregul proiect va avea loc luni, 26.02.2018, ora 13.00, în cantina Colegiului Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu”.
Proiect gastronomic, implementat de elevii Colegiului Tehnic “Ioan C. Ştefănescu”
Filed in: Educație, Informațía zilei