”Creează eco, dăruiește din suflet”, proiect ecologic și caritabil

În cadrul săptămânii ȘCOALA ALTFEL, Grădinița cu program prelungit nr. 16 din Iași organizează astăzi, 28 martie, la orele 15:00, în Atrium Palas Mall, cea de-a VI-a ediție a proiectului ”Creează Eco, dăruiește din suflet!”.  Acesta își propune promovarea unor activităţi educative cu specific ecologic destinate preşcolarilor, în vederea cunoaşterii, formării şi dezvoltării unei atitudini pro-ecologice, prin realizarea unor creaţii vestimentare şi obiecte decorative din materiale reciclabile, precum şi prin valorificarea acesto ra, în vederea obţinerii de fonduri destinate copiilor defavorizaţi.

În proiect s-au înscris 32 de grădinițe de stat și private din Iași și din mediul rural, cu 290 de copii participanți, îndrumați de către 142 de cadre didactice, ce vor prezenta, pe generoasa scenă din Palas Mall, costume confecționate din materiale reciclabile, reunite într-o temă, ce trebuie să transmită spectatorilor un mesaj ecologic. Temelor înscrise în concurs și materialele utilizate în confecționarea costumelor ne îndreptățesc să credem că vom vedea atât costume spectaculoase, ingenioase și originale, cât și maniere creative de a ni se transmite mesaje ecologice elocvente, convingătoare. ”S.O.S.-Salvați natura!”, ”Planeta e în mâinile noastre”,  ”Protejați natura!”, ”Un Pământ mai curat pentru viitor”, ”Învățăm de mici cum să fim ecologiști”, ”Salvați planeta Pământ!” sunt gânduri și îndemnuri pe care ni le transmit cei mici și care ar trebui să ne responsabilizeze serios.

Concomitent cu activitatea desfășurată pe scenă, grupuri de copii, părinți și cadre didactice vor valorifica, prin vânzare, obiectele confecționate din materiale reciclabile, în cadrul workshop-urilor susținute în grădinițe. Fondurile obținute vor fi donate Organizației ”Salvați Copiii”, pentru derularea proiectelor proprii, în sprijinul copiilor defavorizați.

Toți preșcolarii participanții vor primi diplome și daruri, oferite de Palas Mall, iar cadrele didactice diplome, pentru recunoașterea activității de implicare în proiect.

Juriul, format din reprezentanți ai I.Ș.J. Iași, Palatului Copiilor, Agenției pentru Protecția Mediului, Organizației ”Salvați Copiii”, va oferi opt trofee grădinițelor care se vor remarca prin originalitatea, creativitatea, complexitatea tematicii alese și a costumelor prezentate, care vor convinge prin impresia artistică generală, dar și prin mesajul ecologic transmis. Pentru prima dată, se vor acorda două trofee pentru cel mai frumos stand cu obiecte din materiale reciclabile și pentru grădinița care a obținut și donat cea mai mare sumă de bani din vânzarea acestora.

Regalul de culoare, armonie, muzică, dans, poezie și creativitate va încânta privirile și va dezvolta sentimente nobile de admirație, sensibilizând spectatorii și dezvoltând atitudinea estetică a acestora.

Vă așteptăm să admirați, să aplaudați evoluția celor mici și să cumpărați, pentru a dărui!

Filed in: Educație

Comments are closed.

;