Proiect Erasmus+ la Școala Profesională Plugari

În perioada 23-28 aprilie 2018 a avut loc deplasarea celui de-al al doilea grup de cadre didactice de la Școala Profesională Plugari în Portugalia, în cadrul proiectului Erasmus+ derulat în școală. Pe parcursul a 6 zile, profesorii români au participat la activitățile propuse în cadrul cursului: Stimulating Creativity and Innovation in the Classroom/Mobile devices in Education, propus de CREF – Centro de Recursos Educativos e Formação din Sesimbra, Portugalia.

Cadrele didactice au vizitat 2 școli din regiunea Setubal, respectiv Scoala Boa Agua-Basic School in Quinta de Conde, unde s-au observat diferite momente ale lectiilor la clase de invățământ primar, respectiv secundar, utilizarea noilor metode de predare-învățare, cu accent pe stimularea creativității elevilor. Cea de a doua școala de nivel secundar vizitată a fost Escola Secondária Dom Manuel Martins, unde s-a urmărit modul de predare- învățare folosind ”Future Classroom Lab”.

Pe parcursul stagiului de formare s-a lucrat în echipe mixte de cadre didactice din țările participante la curs, fiecare prezentând metodele de predare utilizate folosind noile aplicații oferite de internet, sau descoperind noi metode ce au ca scop final stimularea creativității și inovației în clasă.

Programul a inclus și vizite culturale în capitala Portugaliei, Lisabona, la Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimo, Turnul Descoperirilor, Oceanariu, precum și la muzeul José Saramago. 

Cursul s-a încheiat cu evaluarea participanților și obtinerea Documentului de Mobilitate Europass, după prezentarea unui produs final al fiecărui participant, realizat pe baza metodelor de predare interactivă exersate pe timpul stagiului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;