Programul cinematografului “Ateneu” în perioada 14-20 mai

Începem o nouă săptămână cu un film  realizat exclusiv din picturi, intitulat Cu drag, Van Gogh, peliculă menită să ilustreze modul în care marele artist Vincent Willem van Gogh a ajuns să se sinucidă. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur și la Premiile Oscar. Continuăm cu Toxic, un film emoționant care ne va ține în suspans. În centrul atenției este o familie care încearcă să supraviețuiască după ce în urma unui cutremur orașul este îmbibat de o ceața toxică. Iar pe 16 mai 2018 simțim cu adevărat ritmul muzicii, la Un american în Paris, musicalul distins cu 4 premii Tony, care vine de la West End din Londra, la Cinema Ateneu, în Iași. Sâmbătă pornim sub acoperire într-o misiune de spionaj ultrasecretă cu personajele din Prințesa lebădă: Sub acoperire regală și duminică  ne relaxăm la Prințesa furată, o animație despre iubire și puterea ei.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

14 mai 2018

Ora 19.00 – „Cu drag, Van Gogh” – Loving Vincent – (regia Hugh Welchman, Dorota Kobiela) – AP 12

Ora 21.00 – „Toxic” – Dans la brume – PREMIERĂ – (regia Daniel Roby) – AP 12

16 mai 2018

Ora 20.00 – „Un American în Paris” – MUSICAL – PREMIERĂ – (regia Christopher Wheeldon, Ross MacGibbon) – AG

18 mai 2018

Ora 19.00 – „Cu drag, Van Gogh” – Loving Vincent – (regia Hugh Welchman, Dorota Kobiela) – AP 12

Ora 21.00 – „Toxic” – Dans la brume – (regia Daniel Roby) – AP 12

19 mai 2018

Ora 13.00 – „Prințesa lebădă: Sub acoperire regală” – The Swan Princess: Royally Undercover (regia Richard Rich) – AG

20 mai 2018

Ora 13.00 – „Prințesa furată” – Stolen Princess (regia Oleg Malamuzh) – AG

„Cu drag, Van Gogh” – Loving Vincent  – AP 12

Vincent van Gogh a murit la vârsta de 37 de ani din cauza unei răni provocate prin impușcare. A lăsat în urmă peste 2.000 de tablouri. În memoria acestuia, regizoarea poloneză Dorota Kobiela împreună cu britanicul Hugh Welchman, au co-regizat primul film de lung-metraj realizat exclusiv din pictură ca tehnică de animație. Filmul prezintă viața și moartea controversată a geniului Vincent van Gogh. „Cu drag, Vincent” era modul în care artistul își încheia cele peste 800 de scrisori trimise către fratele său, Theo. Lungmetrajul pornește de la ultima scrisoare neterminată și pune pe ecran existența pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale. După ce poștașul Joseph Roulin, prieten foarte bun de-al lui Vincent află că acesta a murit, îl trimite pe fiul său Armand la fratele lui Vincent pentru a-i înmâna personal ultima scrisoare ce s-a întors ca fiind nelivrata. Pe lângă livrarea scrisorii, Armand trebuie să afle de la Theo ce s-a întâmplat cu adevărat. Ajuns la Paris, Armand află că, la scurt timp după moartea artistului, l-a urmat și fratele său. Nu a reușit să găsească niciun răspuns și a ales să meargă în locul în care Vincent și-a dat ultima suflare, în Auvers, unde a discutat cu doctorul care îl trata pe artist, Dr. Gauchet. Pelicula a primit în 2017 la Annecy International Film Festival și Ostend Film Festival, Premiul Publicului, iar la Shanghai International Film Festival, Premiul pentru cea mai bună animație 2017.

„Toxic” – Dans la brume

Viețile francezilor sunt amenințate de o ceață mortală care se așează pe străzile Parisului. Supraviețuitorii caută refugiu la ultimele etaje și pe acoperișurile clădirilor din oraș.  Orele trec și se pare că nimeni nu le va veni în ajutor, așa că singura lor șansă de a scăpa cu viață este să-și încerce norocul și să iasă în străzile înecate în ceață… Fără acces la informații, fără electricitate, apă sau alimente, o familie încearcă să iasă vie din această catastrofă. Filmul prezintă povestea lui Mathieu și Anne, părinții divorțati ai unei fetițe condamnate să trăiască într-o capsulă izolată, din cauza unui sindrom rar.  Mathieu și Anne se refugiază la ultimul etaj, în casa unor bătrânei și țin legătura cu fiica lor, protejată de capsulă, printr-o stație. Dar ceața se înalță, iar ei sunt nevoiți să găsească o soluție rapidă.

„Un American în Paris” – Musical

Un american în Paris promite să fie un musical plin de frumusețe și artă. Coregraful Christopher Wheeldon coordonează o remarcabilă echipă de cântăreți, actori și dansatori care reușesc să transmită magia și romantismul Parisului cu armonia perfectă a cântecelor nemuritoare ale lui George și Ira Gershwin. Această moștenirea magnifică care a apărut odată cu compoziția lui George Gershwin în 1928 și a continuat cu filmul cinematografic din anii 1950 a inspirat o generație de artiști și audiențe și continuă să inspire această reînnoire a zilelor noastre. Un american în Paris este considerat unul dintre cele mai bune 100 de filme din topul Institutului American de Film. Este un musical, o comedie, dar mai ales o poveste de dragoste care se întâmplă pe străzile Parisului, după cel de-al doilea război mondial. Jerry Mulligan este un soldat american care se străduiește să aibă succes ca pictor într-un oraș plin de speranță, iubire și posibilități. După o întâlnire neașteptată cu o tânără frumoasă dansatoare pe nume Lise, străzile din Paris devin martor a unei romanțe senzuale și moderne în care arta, prietenia și iubirea se completează reciproc, lăsând în urmă războiul. Cu un record de 28 de recenzii de cinci stele de la critici, musicalul a fost apreciat de presa din lumea întreagă:

„Prințesa furată” – Stolen Princess – AG

Prințesa furată spune povestea fermecătoare a frumoasei prințese Mila, fiica regelui, de care se îndrăgostește chipeșul trubadur Ruslan, dar care e răpită de un malefic vrăjitor. Acesta vrea să transforme dragostea dintre cei doi într-o poțiune magică. Ruslan va trebui să treacă peste toate obstacolele pentru a o aduce înapoi pe prințesă și pentru a dovedi că iubirea adevărată poate învinge magia. Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului. Preț bilet normal: 12 lei Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși).

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;