5:13 pm - Thursday April 20, 5380

Elevii ieşeni sunt aşteptaţi să participe la concursul „Cu viața mea, apăr viața!”

Ca în fiecare an, în luna mai are loc etapa judeţeană a concursului „Cu viața mea,apăr viața”, competiţie organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza”.

Conform fișelor de înscriere, la această competiție sunt așteptați un număr de aproximativ 80 de elevi, activitatea fiind dedicată copiilor care vor să cunoască mai multe detalii despre impactul situațiilor de urgență asupra oamenilor și a mediului, precum și celor care doresc să-și depășească propriile limite în ceea ce privește pregătirea fizică.

Astfel, vineri, 18 mai, de la ora 09:00 la Sala Sporturilor din Tomești, elevii din cercurile constituite în unităţile de învăţământ din judeţ se vor întrece pe parcursul a trei probe specifice situaţiilor de urgenţă.

Concurenţii vor trebui să arate că şi-au însuşit informaţiile teoretice referitoare la acordarea primului ajutor, măsurile de apărare împotriva incendiilor, dezastrelor, precum şi că au abilităţile practice şi forma fizică necesare parcurgerii celor două probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50 m” și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru înscrierea şi participarea la această competiţie sunt precizate în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului cercurilor tehnico aplicative de elevi postat pe site-ul I.S.J. IAȘI și al I.S.U.J. Iaşi.

La finalul competiţiei, concurenţii vor fi premiaţi în funcţie de rezultatele obţinute.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;