5:13 pm - Wednesday April 19, 7262

Festivalul Județean de Folclor pentru Copii „De la lume adunate și-napoi la lume date”

Grădiniţa cu Program Prelungit „Sf. Sava” Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi, organizează în ziua de 19 mai 2018, începând cu ora 11.00, la Palas Mall (zona Intersport), cea de-a patra ediţie a Festivalului Judeţean de Folclor pentru Copii, „De la lume adunate şi-napoi la lume date”.             

Festivalul cuprinde două secțiuni:

–          Proba Artistică (pentru preşcolari): grup vocal, solist vocal, dans popular, joc muzical;

–          Artă Fotografică (pentru cadrele didactice)fotografii vechi şi noi ce surprind tradiţii şi obiceiuri la români, în care este pus în valoare costumul popular.

Vor urca pe scenă peste 300 de preşcolari, îndrumați de aproximativ 70 de cadre didactice, din 22 de grădiniţe înscrise în concurs, din municipiul şi judeţul Iaşi.

Fotografiile premiate, trimise de cadrele didactice, vor fi organizate într-o expoziție ce se va numi „Tradiție și port popular de ieri și de azi”, deschisă în ziua festivalului.

Juriul, format din specialişti în etnografie şi folclor, îl va avea ca preşedinte pe domnul Marinică Botea, dirijor al Ansamblului Folcloric „Doina Carpaților”. Se vor acorda diferite premii, precum şi trofeul festivalului.

Anul acesta festivalul este inclus în cadrul evenimentelor Festivalului Internațional al Educației (FIE) 2018, tradițiile și folclorul făcând parte din patrimoniul cultural al poporului nostru.

Noutățile ediției:

⁕ revista festivalului, înregistrată cu ISSN, în format electronic, ce include descrierea momentelor artistice, preum și fotografii din timpul festivalului

⁕ ateliere meșteșugărești, organizate în colaborare cu Asociația „Communio”, Asociația pentru Educație „DE LA mic LA MARE”, Asociația „Ciurbeștenii”
Invitați speciali: Ansamblul „Crenguță de brad” de la Câmpulung Moldovenesc, Ansamblul „Kalinka” al Comunității Rușilor Lipoveni din Târgu Frumos și Grupul vocal „Barbu Lăutaru” de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iași.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;