Proiectul ”HEARTS UP! ♥ INIMILE SUS!”, organizat de către Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Iași în perioada 19 februarie – 15 iulie 2018, se adresează elevilor din clasele a V-a – a XII-a. Evenimentul-cheie al proiectului se va desfășura joi, 24 mai 2018, începând cu ora 10:00, când participanții se vor reuni pe platoul din locația 2 a liceului, unde vor avea loc discursul organizatorilor / invitaților și un moment de încălzire intitulat „Dans și sănătate”. Ulterior, participanții se vor îndrepta spre mănăstirea Cetățuia, unde vor organiza o inimă umană, ca simbol al vieții sănătoase. În paralel cu drumeția, se va realiza în locația 2 a liceului și un concurs de afișe/postere și eseuri, prin care elevii doresc să promoveze un stil de viață sănătos, încurajând mișcarea, sănătatea fizică și spirituală în rândul adolescenților.
Proiectul cuprinde, în afară de activitățile menționate anterior, dezbateri pe teme de educație pentru sănătate („Mindfulness pentru începători”, „Pastile“ pentru sănătatea copiilor noștri), ateliere de nutriție și gastronomie distractivă („Farfuria fericită”), activități sportive („Ia… și biciclesc”, „5 minute de mișcare la pauza mare”). Aflat deja la a treia ediție, evenimentul se bucură de un real succes printre elevi, răspunzând nevoilor de informare, mişcare şi sport ale tinerilor din şcoală. O dovadă în plus o constituie și numărul de parteneri implicați în proiect (instituții școlare din județele Iași, Bacău, Botoșani, Suceava, Vrancea, Neamț, Giurgiu, Timișoara, Galați, dar și din Republica Moldova) și numărul de elevi participanți (aproximativ 150 de elevi, însoțiți de cadre didactice).
Calitativ, rezultatele așteptate vizează formarea de abilităţi de viață sănătoasă și nutriție echilibrată pentru tinerii de la LTMA Iași și din școlile partenere, atragerea de noi membri în clubul Eagle Heart (club care are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos pe toată perioada proiectului și după terminarea acestuia), stimularea lucrului în echipă prin activități practice, ateliere de lucru, drumeții și, nu în ultimul rând, sensibilizarea părinţilor pentru a susţine şi promova comportamentele sănătoase în rândul elevilor.