Dependența de internet, analizată în cadrul unui proiect Erasmus+

 

În perioada 2017 – 2019, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi participă la implementarea activităţilor proiectului LogOn Back to Life („Reconectează-te la viaţă”), desfăşurat în cadrul programului Erasmus+ al Comisiei Europene, alături de instituţii partenere din Turcia, Grecia şi Italia.

Analiza privind demararea proiectului și contribuțiile la realizarea produselor intelectuale ale proiectului au făcut obiectul reuniunii transnaționale a partenerilor, care a avut loc în Italia, la Milano, în perioada 18-19 iunie 2018. Găzduită de Universitatea din Milano – Clinical Psychology. Întrevederea a debutat cu prezentarea instituţiei gazdă, urmată de prezentări şi dezbateri ce au vizat schimbul de experiență privind realizarea cercetării sociale pentru studierea și investigarea gradului de dependență de internet a elevilor din învățământul secundar din țările partenere (O1/A3 ) respectiv analiza statistică bazată pe răspunsurile la chestionarele aplicate în fiecare țară parteneră la elevi, părinți, profesori.

Activitățile au continuat cu analiza platformei online pentru formare și conștientizare (O4): www.lms.logonback2life.eu, prezentarea manualului de utilizare a platformei online (O4/A2), analiza raportului de monitorizare şi evaluare, planificarea activităţilor pentru următoarele 6 luni de proiect și a reuniunii transnaționale de la Iași (25-26 octombrie 2018)

În cadrul proiectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi coordonează elaborarea modulelor de formare în domeniul abordării fenomenului dependenței de internet, adresate profesorilor ce îşi desfăşoară activitatea în învăţământul secundar. Proiectul îşi propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecinţele de natură psiho-emoţională şi socio-economice ce pot deriva din expunerea îndelungată, nesupravegheată şi lipsită de un filtru critic a tinerilor la conţinuturile din spaţiul virtual.

Pentru comunitatea ieşeană, proiectul va contribui la o necesară educare a tinerilor pe segmentul utilizării responsabile şi conştiente conţinuturilor din mediul on line, facilitându-le, astfel, succesul şcolar şi integrarea pe piaţa forţei de muncă.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;