Ziua educaţiei sarbătorită sub auspicii europene la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”

La Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu – Haşdeu”, în cadrul activităților prevăzute în contextul Zilei Educației, elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” vor desfășura o secvență de predare-învățare a limbii franceze și engleze la clasa a IV-a, implementând metode învățate în cadrul atelierelor de lucru desfășurate cu elevii beneficiari ai proiectului Erasmus+, „Formarea europeană a viitorilor învățători”. Aceasta reprezintă, de altfel, una dintre activitățile prevăzute în calendarul proiectului Euroscola 2019, concurs naţional  aflat la cea  de-a  XI-a ediţii.

Astfel, elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” vor folosi strategii ludice și interactive pentru dezvoltarea competențelor lingvistice ale elevilor din învățământul primar. La această activitate vor asista și profesori de limbi moderne din școala gazdă.

Deviza Zilei Educației din acest an: „Dreptul la educație înseamnă dreptul la un profesor calificat” demonstrează importanţa formării viitorilor învăţători pentru o educaţie europeană şi o pregătire lingvistică temeinică.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;