Ziua Educației în an centenar la Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași

Elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Vasile Conta” din Iași au hotărât să marcheze Ziua Internațională a Educației într-un mod inedit. Activitatea a urmărit sensibilizarea elevilor și  comunității în scopul dezvoltării atitudinilor patriotice. Ca și în anii anteriori, activitățile desfășurate au vizat îmbogățirea culturii organizaționale a școlii.

Ziua a debutat cu dezbateri la clasă pe tema Educația în Europa și în lume, în cadrul cărora fiecare profesor a adaptat demersul didactic la specificul disciplinei predate, folosind metode de educație nonformală: jocuri, povestiri, film educațional. Apoi s-a marcat Centenarul Marii Uniri prin realizarea unei hărți umane tricolore, pe terenul de sport al școlii. Copiii, alături de dascălii lor, au creat o atmosferă de sărbătoare, de bucurie și entuziasm prin cântec și joc. Elevii au revenit în sălile de clasă, iar profesorii le-au propus un moment de reflecție în legătură cu activitatea la care au participat.

Comunitatea școlară a petrecut timp de calitate împreună, iar momentul a fost imortalizat prin filmări cu drona și cu camere mobile de către un videograf profesionist. 

Filed in: Educație

Comments are closed.

;