Activități în cadrul unui proiect Erasmus+, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi va fi gazda unor activități de predare, învățare și formare în cadrul proiectului „Problem solving in MINT or STEAM subjects in schools in Northern Ireland, Romania and Germany” (nr. 2017-1-DE03-KA219-035584_4), finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, proiect de parteneriat strategic – acţiunea cheie 2, coordonat de Korbinian-Aigner-Gymnasium din Erding – Germania şi având ca partener St Dominic’s High School din Belfast – Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Ele se vor desfășura în perioada 7 – 13 octombrie 2018 și vor reuni 20 de elevi și 12 profesori din cele trei țări partenere.

Activitățile pregătite sunt variate și cuprind : vizite de studiu, workshop-uri, observarea unor ecosisteme, vânătoare de comori, toate acestea cu scopul îndeplinirii obiectivelor proiectului, dezvoltării gândirii critice a elevilor, integrării aspectelor culturale în educație. Vom avea prilejul să aniversăm, pe 12 și 13 octombrie, și Zilele Erasmus+. In demersul nostru avem alături parteneri inimoși, cărora le mulțumim și pe această cale : Centrul Cultural German, Facultatea de biologie din cadrul Universității ”Al. I. Cuza”, Facultatea de inginerie chimică și protecția mediului, Facultatea de inginerie electrică, energetică și informatică aplicată din cadrul Universității ”Gh. Asachi”, Facultatea de arte vizuale și design din cadrul Universității de Arte ”G. Enescu”.

Elevii vor lucra în echipe, vor învăţa elemente de bază în Arduino, tehnici de monitorizare a unor parametri ai mediului înconjurător, aplicând rezolvarea de probleme în paşi mici, vor exersa creativitatea pentru utilizarea unor materiale reciclabile. Ne exprimăm speranța că experiența va fi benefică sub raport științific, al dezvoltării durabile, dar și cultural, iar participanții vor rămâne cu achiziții temeinice și amintiri plăcute din Iași, a declarat coordonatorul proiectului, director adjunct Mihaela Ionescu.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;