Un nou proiect Erasmus+, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”

Școală europeană, reconfirmată în 2018, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir din Iași este, din nou, beneficiarul unui proiect Erasmus+!

În perioada 15 – 19 octombrie 2018, a avut loc în Lambach, Austria prima întâlnire a proiectului Erasmus+ Creating  outdoor  learning  locations, care a vizat un stagiu de formare pentru profesorii implicați în noul proiect al Liceului Teoretic “Dimitrie Cantemir”. Gazdă a fost Handelsakademie  Lambach  des  Schulvereinesam  Benediktinerstift   Lambach, partener în cadrul proiectului, care a organizat întâlnirea în diferite locații de tip indoor și outdoor.

De la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, România, au participat 3 cadre didactice din cadrul proiectului, respectiv prof.dr. Anca Dimitriu – directorul liceului și reprezentantul legal al proiectului, prof. Liliana Stratulat și prof.dr. Andreea Georgiana Borleanu,  alături de reprezentanții școlilor partenere: Max-Eyth-Schule  BBS  Schiffdorf, Schiffdorf, Germania , I.I.S.  “Stefani-Bentegodi”, Isola della Scala, Verona, Italia și Escola  Básica  e  Secundária  Dr.  Ângelo  Augustoda  Silva, Funchal, Portugalia.

Echipa de proiect a liceului este coordonată de prof. Diana Prodan, responsabilul comisiei pentru programe europene.

Proiectul Creating outdoor learning locations își propune să promoveze noi inițiative ale învățământului european prin reflecția critică și sensibilizarea tinerilor în ceea ce privește resursele naturii, recunoașterea dimensiunilor și efectelor globale pe care le au acțiunile locale, punerea în practică a unor măsuri eficiente pentru conservarea biodiversității, experimentarea valorii adăugate a conexiunilor internaționale, precum și abordarea holistică a învățării limbilor străine și a aplicării instrumentelor IT.

De asemenea, proiectul oferă oportunități de învățare de înaltă calitate pentru diverse nivele școlare și educaționale, precum și posibilități de cooperare interșcolară multianuală, având ca tematică semnificația diversității biologice, importanța naturii pentru omenire, influența oamenilor asupra naturii, precum și investigarea biodiversității prin metode științifice. Astfel, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași va susține obiectivele proiectului prin derularea activităților individuale specifice apiculturii și herbologiei la cea de-a doua etapă a proiectului, care se va desfășura în luna mai 2019, în România.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;