Proiect educaţional în beneficiul copiilor cu cerinţe educaţionale speciale din mediul rural

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi prin Centrul Logopedic Interşcolar şi Serviciul de Evaluare şi Orientare Şcolară şi Profesională, în parteneriat cu Ateneul din Iaşi, implementează proiectul educaţional Împlineşte un vis! Schimbă o lume!, în beneficiul copiilor cu cerinţe educaţionale speciale din mediul rural, provenind din familii dezavantajate, un proiect înscris în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară.

Agenda proiectului cuprinde următoarele evenimente:

  • Spectacolul „Colind pentru prietenul meu”, joi, 13 decembrie 2018, orele 10.00 – 11.30, la Ateneul din Iaşi
  • „Tombola lui Moş Crăciun”, marţi, 18 decembrie 2018, orele 11.00 – 13.00, la sediul CJRAE Iaşi

        Proiectul Împlineşte un vis! Schimbă o lume! propune promovarea diversităţii şi egalităţii de şanse, prin organizarea şi derularea de activități care să faciliteze integrarea şcolară a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, prin optimizarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, formarea atitudinilor tolerante, responsabile în mediul şcolar.

Evenimentele propuse în luna decembrie sub semnul generozităţii, reprezintă, pentru copiii şi elevii din unităţile de învăţământ din municipiul Iaşi, implicaţi în spectacolul „Colind pentru prietenul meu”, un prilej de a demonstra, prin momentele artistice prezentate pe scena Ateneului din Iaşi, valori precum empatia, acceptarea diversităţii, respectul pentru celălalt.

Evenimentul „Tombola lui Moş Crăciun” constituie un bun prilej pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, profesorii şi părinţii acestora de a se cunoaşte şi împărtăşi experienţe comune.

Organizatorii apreciază buna colaborare cu partenerii educaţionali, unităţi de învăţământ de masă din judeţul Iaşi, care, prin intermediul cadrelor didactice şi al părinţilor  transformă visele în realitate.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;