Din suflet, pentru un zâmbet de copil…

Ca în fiecare an, din 2011 și până în prezent, pregătirile pentru marea sărbătoare creștină a Nașterii Domnului au însemnat nu doar belșug și veselie în casele  noastre, ci și alinare a sufletelor acelora pe care viața i-a încercat din greu!

Pentru al optălea an consecutiv, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Iași va primi luni, 17 decembrie 2018, colindătorii veniți din școli ale municipiului și județului Iași, din Austria şi Belgia  să aducă bucuria și spiritul Crăciunului în sufletele micuților pacienți aflați în secţiile spitalului.

Proiectul, inițiat în anul 2011, de către Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, coordonat de bibl. Elena Cracană, dezvoltat în parteneriat cu unități școlare, instituții de educație și cultură, agenți economici, reunește și în acest an resursele de suflet ale acestora, în dorința de a construi o lume mai bună, de a promova valori umanitare și atitudini generoase, încurajează voluntariatul, toleranța și empatia, cultivă implicarea și responsabilitatea.

Mulțumită  dăruirii  și implicării colegilor  de la Şcoala „Danube International School” Viena, Austria, Primary School Catteau – Aurore Bruxelles, Belgia, Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Colegiului Naţional de  Artă ,,Octav Băncilă” Iaşi, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi,  Grădinița Excellence Iași, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi,   Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iași, Liceul Teoretic „Miron Costin” Paşcani,   Liceul Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil” Iaşi, Şcoala Gimnazială ,,George Coșbuc” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Vasile Conta” Iaşi, Şcoala Gimnazială ,,Garabet Ibrăileanu” Tg. Frumos, care au organizat o amplă acțiune de mobilizare a elevilor, cadrelor didactice și părinților, care au adunat în sacul lui Moș Crăciun  jucării, cărți, rechizite, hăinuţe, dulciuri și fructe menite să-i bucure  pe copiii aflați în grija personalului medical.  Alături de aceștia, voluntari de la Universitatea  de  Medicină   şi Farmacie  „Grigore  T.  Popa”  Iaşi, Facultatea de Mecanică Iași şi de la  Cofetaria  Blanca s-au mobilizat și au contribuit cu generozitate la realizarea acestui proiect.  Astfel, au fost pregătite aproximativ 350 de pachete ce urmează  a fi oferite micuților pacienți.

Donațiile și sponsorizările constând în bani, cărţi, jucării, hăinuţe, fructe şi multe, multe dulciuri însumând peste 40.000 de lei.

Mulţumim în mod deosebit tuturor bibliotecarilor din şcolile partenere, fără de care Moşul nu ar fi putut să fie aşa de generos!

Un grup de elevi de la Colegiul Național de Artă  „Octav Băncilă” Iași şi Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi,   sub îndrumarea doamnelor prof. dr. Daniela Mihaela Ciocoiu şi prof. Simona Boroda vor prezenta un concert de colinde, iar Moș Crăciun, va oferi daruri.

Cu sprijinul tuturor participanților la proiect, timp de câteva ore, spațiul saloanelor  de  spital  se va transforma într-o lume mirifică a bucuriei și copilăriei fericite.

                                                                       Prof. dr. Anca Dimitriu

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;