5:14 pm - Sunday April 29, 9810

Proiecte educaționale caritabile desfășurate de Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași

În întâmpinarea sărbătorii Crăciunului, elevii, părinții și profesorii Colegiului Național “Garabet Ibrăileanu” din Iași se implică în ajutorarea familiilor nevoiașe din Moldova prin donarea de bani, alimente neperisabile, haine,  jucării și dulciuri.

Campania „Bucurie în familie-pizza pentru fapte bune” – proiect educațional organizat de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor se desfăşoară în perioada 10 – 21 decembrie 2018, a III-a ediţie a campaniei „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune”. Este un proiect social-misionar desfăşurat în parteneriat cu 22 de instituţii de învăţământ din Iaşi, printre care și Colegiul Național Garabet Ibrăileanu din Iași, în beneficiul a 147 de familii cu peste 7 copii din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ. Campania constă într-o competiţie de fapte bune organizată între clasele din fiecare instituţie de învăţământ. Clasele care vor dona cele mai multe kilograme de alimente neperisabile vor primi pizza, din partea organizatorilor, ca răsplată pentru efortul și altruismul dovedit. Elevii coordonați de domnii profesori Cornelia Andronic, Ionuț Cehan, Gina Prodan, învățătorii și diriginții de la învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, au donat alimente neperisabile în cadrul campaniei. Elevii participanţi vor fi implicaţi în perioada 18-21 decembrie 2018 și în realizarea pachetelor umanitare şi în distribuirea lor către familiile nevoiaşe, fiind îndrumați de domnul Cosmin Brînză, coordonator al proiectului „Bucurie în familie – pizza pentru fapte”.

Proiectul „Dăruind vei dobândi” este un proiect de voluntariat, ce se desfășoară în perioada 26 noiembrie-14 decembrie 2018, în parteneriat cu Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”,  Iași, Asociația ELPAR și Biserica “Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului” Iași. Coordonatori sunt profesorii Cornelia Andronic, Gina Prodan și preot paroh Stoica Stan Sever. Beneficiarii direcți sunt copiii din familii defavorizate și bătrânii fără mijloace de subzistență din parohia Biserica „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”-Iași. Pe lângă donarea de alimente neperisabile, haine, jucării și dulciuri, elevii clasei a V-a B vor sustine un  concert de colinde la Biserica „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”-Iași și vor realiza felicitări de iarnă lucrate în acuarelă și pe calculator pe care  le vor oferi în cadrul proiectului.

Proiectul educațional „Acțiune caritabilă în Postul Crăciunului” se desfășoară în perioada 3-14 decembrie 2018, în parteneriat cu Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”,  Iași și Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” Cuza-vodă Popricani, Iași. Coordonatorii sunt: profesor Constantin Chirilă, director-Colegiul Național Garabet Ibrăileanu”, Iași, profesor Dorina Carapanu, director adjunct-Colegiul Național” Garabet Ibrăileanu”, Iași și preot Florentin-Ciprian Lercă-părinte paroh Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” Cuza-vodă Popricani, Iași. Grupul țintă sunt copiii din familii nevoiașe și bătrânii fără posibilități materiale din parohia Biserica „Sfintii Ioachim și Ana” Cuza-vodă, Popricani, Iași. Au participat la  activitățile proiectului elevi, învățători și profesori din clasele primare și gimnaziale ale colegiului, donând bani, haine, jucării, dulciuri și alimente neperisabile unui grup de 28 de copii și mai multor pensionari.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;