“Fericirea din cutia de pantofi”

Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi a desfăşurat, în perioada 4-20 decembrie 2018, campania de strângere de donaţii din liceele ieşene, intitulată “Fericirea din cutia de pantofi”.

 În prima parte, a avut loc colectarea pachetelor la Colegiul Naţional Iaşi, sub forma unor cutii de pantofi cu rechizite şcolare, jucării, haine şi dulciuri, împachetate festiv. Dintre consiliile școlare ale elevilor care au contribuit semnificativ s-au remarcat cele de la Colegiul Național Iași, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași şi Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi.

Joi, 20 decembrie 2018, membrii Biroului Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Iaşi, împreună cu responsabilii de departamente, s-au deplasat la Școala Gimnazială Rădeni, comuna Roșcani, județul Iași. Aici, 35 de elevi de la clasele V-VIII i-au întâmpinat pe elevii ieșeni cu zâmbete, colinde și clase decorate pentru sărbătoarea de Crăciun. La rândul lor, aceștia le-au oferit cadourile de la colegii lor mai mari din școlile ieșene și am plecat cu bucuria în că au putut aduce daruri unor copii din familii defavorizate, care le-au așteptat cu drag, fiind singurele cadouri primite cu ocazia acestor sărbători.

Deși este o activitate inițiată de Consiliul Județean al Elevilor, sprijinul acordat de  Inspectoratul Școlar Județean Iași a fost important în realizarea acestui proiect, prin identificarea școlii beneficiare și a transportului pentru cadourile copiilor. Astfel, inițiativele Consiliului Județean al Elevilor pun în evidență parteneriatul de succes al elevilor școlilor din mediul rural și urban, printr-un schimb autentic de bune practici educaționale.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;