Asociația “Moldova Vrea Autostradă” identifică trafic de autostradă pe segmentul Roman-București

Grupul de lucru de monitorizare tehnică a infrastructurii rutiere al Asociației Moldova Vrea Autostradă (MVA) coordonat de Adrian Covăsnianu, vicepreședinte MVA, a analizat valorile de trafic la nivel de sectoare de drum pe relația Ploiești-Focșani-Bacău-Suceava-Siret, ceea ce  corespunde cu Autostrada/Drumul Expres A7. Una dintre concluzii este ca media traficului general pe DN 2 a crescut, chiar cu scăderi de trafic pe unele sectoare.
MZA (Media Zilnică Anuală) în 2010 pe DN 2 între Roman și Centura Bucureștiului era în medie de 13.998 mașini, iar în anul 2015 de circa 14.761 de vehicule, consemnându-se o creștere procentuală de aproximativ 5.45%.
Autostrada/Drumul Expres A7 (Ploiești-Focșani-Bacău-Suceava-Siret), ce se suprapune și pe D.N.2./E85, se află actualmente în faza de elaborare a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic.
Asociația Moldova Vrea Autostradă recomandă ca proiectantul ce va elabora și Studiul de Trafic pentru sectoarele Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani și Focșani-Bacău să utilizeze premisele necesare și corecte respectiv valori crescute ale traficului pentru anul 2019-2020 (M.Z.A. peste 16.000), propunand investiția la nivel de autostradă și
nu de drum expres.
“Asociația Moldova Vrea Autostradă solicită CNAIR să aprobe varianta autostrăzii în Comisia Tehnică de Avizare”, a declarat Adrian Covăsnianu, vicepreședinte MVA.
“Asociația civică “Moldova Vrea Autostradă” va monitoriza activ autostrada A7, atât prin participări în cadrul Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Infrastructură Mare, cât și prin analize proprii în urma prelucrării datelor publice. Cu această ocazie, facem un apel la cetățenii din Bacău, Roman sau Focșani să sprijine
eforturile MVA ca soluție de accelerare a dezvoltării regiunii”, a declarat Marius Alexa, președintele MVA .
Misiunea asociației independente și apolitice Moldova Vrea Autostradă este de genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, advocacy și proiecte de comunicare.
Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;