Proiectul european “Log on back to life”, la cea de-a patra întâlnire transnațională

Perioada 4-5 aprilie 2019 a constituit prilejul desfăşurării celei de-a patra întâlniri a proiectului european Log On Back to Life („Reconectează-te la viaţă”), în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi este partener, alături de instituţii din Turcia, Italia şi Grecia. Găzduită de Centrul de Dezvoltare din Regiunea Tesalia – AKETH, întâlnirea a avut loc în oraşul Trikala din Grecia, cu participarea a doi inspectori şcolari ai I.S.J. Iaşi.

Susţinut de studii efectuate la nivelul ţărilor partenere în perioada 2017-2019, proiectul Log On Back to Life propune o abordare complexă a fenomenului dependenţei de internet în rândul tinerilor, având la bază atât o campanie de conştientizare a elevilor şi părinţilor, cât şi abilitarea profesională a cadrelor didactice pentru a susţine activităţi educative în acest scop. Astfel, în cadrul proiectului au fost elaborate instrumente de lucru constând în module de formare şi activităţi cu caracter educaţional susţinute de un ghid metodic adresate profesorilor, precum şi o serie de resurse ce îi vizează pe elevi şi pe părinţii acestora: ghiduri de informare, pliante, spoturi video, afişe şi semne de carte. Totodată, pentru întreg spectrul de beneficiari, a fost construită o platformă electronică cu scop de informare şi de dezvoltare profesională, disponibilă la adresa http://logonback2life.eu, aflată în continuă dezvoltare.

Întâlnirea desfăşurată în perioada 4-5 aprilie a conturat cadrul definitivării conceptuale a produselor intelectuale proiectate la nivelul parteneriatului, precum şi al elaborării programului de formare adresat profesorilor. În acest sens, într-o primă etapă, trei cadre didactice provenind unităţi de învăţământ ieşene, vor participa la un stagiu de formare ce va avea loc la Trikala în perioada 17-22 iunie 2019, devenind, ulterior, vectori de formare pentru profesorii din judeţ.

Pentru comunitatea ieşeană, proiectul va contribui la o necesară educare a tinerilor pe segmentul utilizării responsabile şi conştiente a conţinuturilor din mediul on line, facilitându-le, astfel, succesul şcolar şi integrarea pe piaţa forţei de muncă.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;