Concurs de interpretare critică, cu participare internațională, la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași a organizat sâmbătă, 13 aprilie 2019, Concursul de interpretare critică „Garabet Ibrăileanu”, având secțiunile: lucrare scrisă individuală (pentru elevii din clasele IV-XII), „Plăcerea lecturii și arta privirii” – concurs de reprezentare fotografică/ plastică a textului literar (adresat elevilor din clasele V–XII) și „Lecturi multiple” –concurs de comunicări on-line care se desfășoară pentru prima oară la actuala ediție a proiectului (pentru elevii din clasele IX–XII). Această secțiune are în vedere abordarea textului literar din perspectiva unor teorii/ concepte filosofice, teologice sau științifice.

Concursul, cuprins în Calendarul concursurilor interjudețene/regionale școlare al M.E.N. pentru anul 2019 și în Calendarul activităților educative regionale și interjudețene 2019, aflat la       a XV-a ediție, are drept obiectiv general creşterea interesului pentru experienţa culturală şi literară, dezvoltarea competenţelor de comunicare, a metalimbajului specific literaturii şi a schimbului de idei.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „Spiritul critic în context actual, european”, la ediția din acest an anunțându-și participarea, la cele trei secțiuni, peste 530 elevi din România (județele Bacău, Botoșani, Galați, Hunedoara, Iași, Suceava) și din Republica Moldova (Liceul de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Prim” Chișinău, Școala Primară de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Junior” Chișinău, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Chișinău).

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 14 aprilie 2019, ora 10, în sala de sport a Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu”.

Sponsorii prezentei ediții sunt EDITURA POLIROM, ARCADIA – SPITALE ȘI CENTRE MEDICALE și ASOCIAȚIA ELPAR IAȘI (Asociația elevi-părinți-profesori de la Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu”).

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;