Proiect Erasmus+ la Liceul Tehnologic Agricol “Mihail Kogălniceanu” din  Miroslava

În perioada septembrie 2017-august 2019 Liceul Tehnologic Agricol “Mihail Kogălniceanu” din Miroslava derulează un Parteneriat Strategic Erasmus+“Mobile applications to ease learning for students”, alături de parteneri din Grecia, Turcia și Polonia.

Proiectul vizează dezvoltarea de aplicații utile învățării pentru telefoanele care utilizează sistemul de operare Android.

În cadrul acestui proiect, în intervalul 25-29 martie 2019, a avut loc cea de-a patra activitate de învățare organizată de către partenerul grec, Music School of Komotini din Komotini, Grecia. La această activitate Liceul din Miroslava a fost reprezentat de 5 elevi: Radu Mihai Bahrim, Andrei Bahrim, Mădălin Căzănescu, Vlad Ionuț Cazacu, Andra Maria Andriucă  și 2 profesori însoțitori: prof. Ana Maria Dumitrescu și prof. Ovidiu Avarvarei.

Pe parcursul activităților de învățare elevii au dezvoltat mai multe aplicații pentru telefoanele mobile : “Find out for students”, “Find out for teachers”, “Hit or miss”.

Dincolo de profilul proiectului, centrat pe dezvoltarea aplicațiilor mobile, activitățile cuprinse în program au asigurat diversitate, prin alternanța dintre formal și non-formal, ceea ce a permis o permanentă colaborare între elevii și profesorii din țările partenere. Astfel, elevii au folosit aplicațiile mobile în situații concrete, realizând chestionare pentru elevi și profesori și calculând distanțe dintre obiective turistice din orașul Komotini. De asemenea, li s-a pus la încercare creativitatea (prin jocuri de echipă), rapiditatea și inventivitatea (prin jocuri sportive Treasure Hunt).

La finalul acestei ultime activități de învățare din cadrul proiectului au fost stabilite detaliile legate de ultima întâlnire din cadrul acestui proiect, este vorba de o întâlnire transnațională la care vor participa profesorii care s-au ocupat de implementare. Întâlnirea va avea loc la Istanbul, în Turcia, în luna mai, unde se vor finaliza un studiu de impact și un coursebook prevăzute în proiect.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;