5:13 pm - Monday April 18, 6203

Conferință regională, în organizarea IȘJ Iași

Inspectoratul Școlar Judeţean Iaşi organizează în data de 8 mai 2019, la Hotel“Ramada“ – Iași începând cu ora 12, Conferinţa regională ”Perspective europene centrate pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale în societatea informațională”. Acțiunea va fi urmată la ora 15,la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Iași de două ateliere de formare pentru 40 de profesori, întregind astfel evenimentul de multiplicare din cadrul proiectului Erasmus+ Student Talent Bank (2017-1-FR01_KA201_037170), conform agendei anexate.

Proiectul promovează educația antreprenorială în rândul tuturor profesorilor din școlile secundare pentru a preveni abandonul școlar, pentru a facilita tranziția de la școală la locul de muncă și pentru a crește implicarea elevilor. Pentru a reuși acest lucru, proiectul vizează dezvoltarea la profesorii școlii a competențelor antreprenoriale și mentalitatea de a încuraja implicarea școlară (O1), având suport o platformă online, The Bank Time Talent School.

Prin acest proiect, se lansează provocarea de a trece de la antreprenoriat, cu accent pe crearea de noi locuri de muncă și de afaceri, la o nouă tendință de antreprenoriat, care se concentrează pe mentalitatea și comportamentul întreprinzător. Educația antreprenorială este o metodă de dezvoltare care le permite elevilor să ia viitorul în mâinile lor, prin promovarea învățării prin practică, a eficacității de sine, a rezilienței și a motivației.

Proiectul este axat pe 2 concepte:

– consolidarea profilului cadrelor didactice, prin consolidarea educației și învățării antreprenoriale cu o abordare participativă pentru formare;

– utilizarea educației antreprenoriale ca metodă de sprijinire a profesorilor pentru a crește angajamentul elevilor și pentru a permite studenților să își gestioneze viitorul.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;