Festivitate de premiere a elevilor participanţi la Concursul Internaţional de Creaţie Literară „Universul Cuvintelor”

Duminică, 26 mai 2019, ora 11.00, la Palatul Copiilor Iaşi, va avea loc Festivitatea de premiere a elevilor participanţi la Concursul Internaţional de Creaţie Literară  „Universul Cuvintelor” – Ediţia a IV-a, precum şi prezentarea volumului  „Doamna noastră Limbă Românească”, în care se regăsesc lucrările elevilor premiaţi.

Concursul a fost organizat din iniţiativa Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi, în parteneriat cu: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Institutul Limbii Române Bucureşti,  Palatul Copiilor Iaşi, Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare Chişinău – Republica Moldova, Asociaţia „Dreptul Basarabiei”, Societatea pentru Cultura Românească  „Mihai Eminescu” Cernăuţi – Ucraina, Asociaţia Femeilor Românce Atena – Grecia.

La eveniment participă scriitorul Emilian Marcu (preşedinte juriu) şi prof. Petronela Angheluţă-secretar concurs.

Elevii premiaţi vor lectura din lucrările trimise la concurs.

Invitaţi: Tamara Tonu – şef Secția evaluare învățământ primar și gimnazial ANACEC Chișinău, publicist Elena Leonte şi scriitorul Vasile Fluturel.

Moderator: Rodica Rodean-preşedinta Asociaţiei Universul Prieteniei Iaşi.

„Antologia Doamna noastră limbă românească este mai mult decât o culegere de texte poetice având drept bază dragostea față de această limbă, este o carte de învățătură, este o carte de trăire autentică și profundă, o adevărată icoană de credință întru veșnicie.

Copiii din toată țara, dar și din diaspora românească, vorbitori de limbă română, s-au întrecut prin a aduce prinos și jertfă cuvântului românesc, dragostei exprimate, cu dăruire sufletească, prin versuri frumos întocmite, așa cum niște meșteri mari ar întocmi o corabie, să survoleze mări și oceane, să facă să fie cunoscută limba română peste tot.”

Emilian Marcu

Filed in: Cultură

Comments are closed.

;