Cum am putea controla ceva ce își pune amprenta pe sufletul nostru? Este explicabil un asemenea fenomen? Activarea vegetativă contribuie la diferențierea emoțiilor? Care este rolul stărilor emoționale?
Toate aceste întrebări, dar și altele, pot căpăta un răspuns pe 23 mai, la ora 14:15, la Colegiul Național „Emil Racoviță”, în cadrul unei inedite ediții a proiectului „Biblioteca vie”, care se va numi „Biblioteca emoțiilor”. Organizatorii evenimentului, alături de invitații lor, își propun să abordeze tema emoțiilor. La mese, elevii se vor întâlni cu Teama, Rușinea, Singurătatea, Furia, Bucuria și Tristețea. Activitatea se va desfășura în spațiul primitor al bibliotecii colegiului și îi va avea ca invitați pe psihoterapeuții Gicuța Luca, Mitrofan Daniela, Carmen Teacu, Irina Dumitru, psihologul clinician Isabelle Bulai și psihiatrul Maria Raluca Radu.
Participanții la acest eveniment sunt elevii din cadrul proiectului „Hoinari în lumea cărților” și provin de la nouă unități de învățământ ieșean. Participând la discuțiile cu specialiștii invitați, aceștia vor înțelege că, identificând-și emoţiile, pot să-şi dezvolte inteligenţa emoțională, care este abilitatea de a-și înțelege atât propriile sentimente, cât şi pe ale celor din jur.
Intențiile organizatorilor coincid cu unul dintre reperele principale ale strategiei educaționale promovate la Colegiul „Emil Racoviță”: „Vrem să avem un rol activ în asigurarea stării de bine a elevilor”, menționează inițiatorii și coordonatorii evenimentului, bibliotecarul Cornelia Chelariu și consilierul școlar Ana Zamfir.
Pentru mai multe informații, puteți consulta pagina de facebook a evenimentului:
https://www.facebook.com/Biblioteca-Vie-183015925546205/