Echipa Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, formată din prof. coordonator Claudia Cărăușu și elevii Farcaș Egidiu – clasa a XI-a și Roșcan Bianca, din clasa a XII-a, a obținut premiul II la Concursul Național din Calendarul Activităților Educative al M.E.N. cu titlul “Parteneriat în Educație – prezent și perspective”, ediția a IX-a, organizat la Sulina, în perioada 20-23 mai 2019.
Organizarea concursului pornește de la ideea formării în rândul elevilor a unui comportament de cetățean european și cuprinde următoarele secțiuni la care elevii liceeni din toată țara, după o selecție la nivel județean făcută de inspectoratele școlare, își înscriu proiectele derulate pe parcursul anului: educație pentru sănătate, educație pentru voluntariat, educație pentru interculturalitate, educație pentru cetățenie democratică.
Echipa Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași a participat la secțiunea „Educație pentru sănătate”, cu proiectul “Impact. STOP bullying și cyberbullying”, iar finalitatea campaniei a fost conceperea unei platforme on-line ,,LIIS – spune NU”, care cuprinde toate tipurile de proiecte, parteneriate, activități, resurse și modele educaționale, pe care elevii le-au implementat în activitățile de tip educație de la egal la egal (peer-to-peer) în liceu, alaturi de partenerii lor: ISJ Iasi, IPJ-Iasi, Asociația ROR.
Pentru cei doi elevi reprezentanți ai județului la acest concurs prestigios, împreună cu profesorul Claudia Cărăușu, a fost o oportunitate de a împărtăși cu ceilalți participanți din țară experiențe, resurse, și idei inovatoare în prevenirea și combaterea fenomenului de bullying și cyberbullying în școli. Platforma propune resurse inedite de tipul: inteligența artifiială DAVE (identificarea micro expresiilor faciale), START UP, concursuri on-line, forum – Spune și Tu, Web-site-uri, PPT-uri, chestionare, ce pot fi vizualizate/utilizate de orice actor educațional interesat să se alăture campaniei de conștientizare și prevenire a bullyingului și cyberbullyingului în rândul elevilor și să desfășoare activități în școli.