Ediţia a XVI-2019 a Concursului Național ”Școală Europeană” și – a premiat competitorii într-o atmosferă de sărbătoare. Organizată la Palatul Parlamentului din Bucureşti, festivitatea a adus bucurie și mândrie pentru delegațiile invitate, de la: Colegiul Național “Costache Negruzzi“, Colegiul National “Emil Racoviță“, Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu“, Școala gimnazială “Elena Cuza“, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Pașcani, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza“..
Competiția a constat în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului scolii.
Odată obţinut, certificatul „Şcoala Europeană” este valabil pentru o perioada de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Astfel, în județul Iași sunt 20 de titluri de școală europeană, dacă evidențiem și rezultatele obținute la cele două ediții anterioare: Liceul Tehnologic Economic “Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” lași (2017) și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Colegiul Național, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Școala Postliceală F.E.G Iași, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”, Școala EUROED și Grădinița EUROED (2018).
Competiţia „Şcoala Europeană” a fost lansată de MEN, în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană. Totodată, competiţia este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.