5:13 pm - Wednesday April 19, 1922

Galerie de experimente științifice de tip STEM outdoor

În cadrul Festivalului International al Educației, în  data de 7 iunie 2019,  Inspectoratul Școlar Județean  Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Colegiul National ”Mihai Eminescu” Iași realizează o galerie de experimente științifice de tip STEM outdoor (chimie, fizică, biologie, tehnologie, inginerie și matematică în aer liber), pe aleea cu castani de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Iași. Experimentele sunt destinate elevilor care doresc să afle mai multe informații despre utilizarea științelor în viața de zi cu zi. În timpul acestor ateliere, elevii vor  realiza experimente științifice, respectiv vor participa la prezentări interactive.

Scopul proiectului este formarea și dezvoltarea abilităților științifice, tehnologice și tehnice, creșterea atractivității învățării la disciplinele din aria STEM.

Formarea și dezvoltarea abilităților științifice, tehnologice, tehnice și matematice (STEM) este la fel de importantă ca și formarea și dezvoltarea abilitățile cheie. Cele două tipuri de abilități pot fi dezvoltate sinergic dacă  sunt exersate împreună,  aceste abilități sunt deosebit de importante și absolut necesare la locul de muncă, în rezolvarea problemelor, pentru a dezvolta gândirea analitică și capacitatea de a lucra independent.

Program:

9.00 – 9.15 Deschiderea evenimentului

9.15-11.15 Turul galeriei experimentelor științifice

11.15-12.00 Vizitarea expoziției ”Olimpiada de creativitate”

12.00-13.30 Jurizarea lucrărilor înscrise în concursul ”Olimpiada de  creativitate”

13.30-14.00 Premierea participanților

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;