Locurile de munca trebuie pastrate!

Aceasta este una din concluziile vizitei realizate la Centru National de Economie Sociala al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania, de catre dna Gabriela Vasilache, director AJOFM Iasi. ”Logistica pe care o aveti aici este impresionanta si apreciez in mod deosebit locul acordat angajatului cu dizabililitati in echipa. Se simte felul in care este valorizat si va doresc sa puteti mentine locurile de munca protejate create. Sunt convinsa ca asa de motivati de obiectivul social asumat, asa cum va vad eu, veti reusi sa depasiti toate barierele si sa va dezvoltati in continuare” – a mentionat d-na director Gabriele Vasilache in dialogul cu dna Angela Achitei, presedintele ADV Romania.

Doamna Gabriela Vasilache a fost invitata in cadrul campaniei „Cunoaste, apreciaza si sustine!” demarata in luna septembrie 2012, pentru a cunoaste modul in care am reusit integrarea in munca a persoanei cu dizabilitati, problemele cu care ne confruntam ca angajatori, dar si limitele legislatiei in ceea ce priveste sustinerea angajarii persoanei cu dizabilitati.

”Subventia acordata acum la angajare – egala indiferent de gradul de handicap si capacitatea de munca a angajatului cu dizabilitati, precum si durata acordarii acestei subventii, este o masura insuficienta. Ca angajator nu e corect sa primesti aceeasi suma de suport daca angajezi o persoana cu deficienta usoara fata de una cu deficienta medie sau mare. In UE exista legislatie care permite subventionarea diferentiata pe grad de handicap si sansele de incadare a persoanei cu dizabilitati cresc astfel” – a sustinut dna Achitei.

Centru National de Economie Sociala, inaugurat la Iasi, in 14 septembrie 2012, ca un complex de servicii in domeniu, cel mai performant din tara la acest moment, se constituie intr-un model de buna practica prin care 36 de persoane cu dizabilitati sunt angajate in loc de munca protejat, alaturi de acestia fiind o echipa de profesionisti in asistenta sociala si domenii conexe formata din 93 de persoane.

In cadrul centrului functioneaza serviciile ADV Romania – ONG romanesc cu peste 10 ani de experienta (www.alaturidevoi.ro) si unitatea protejata autorizata Util Deco, sectie interna a fundatiei, despre care puteti afla detalii accesand www.utildeco.ro.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;