5:13 pm - Tuesday April 20, 1802

IAȘI: Definitivat 2019

409 candidați vor susține examenul de definitivare în învățământ în ziua de 24 iulie 2019, la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași. Accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8,00 – 8,45, pe baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate – ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate.

Discipline cu cei mai mulți candidați înscriși: pentru învățământ preșcolar s-au înscris 94 de candidați, pentru învățământ primar s-au înscris 83 de candidați, iar la educație fizică și sport s-au înscris 56 de candidați.

La unele discipline s-au înregistrat mai puțini candidați: câte 3 la chimie, educație muzicală sau geografie, sau 2 candidați la filosofie.

Examenul de definitivare în învățământ este o formă de perfecționare, o etapă importantă în cariera didactică, întrucât este o primă treaptă obligatorie ce deschide drumul spre un parcurs profesional de succes.

Pentru a se putea prezenta la proba scrisă din cadrul examenului, candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să aibă calificativul “Bine” sau “Foarte bine” pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar curent, conform Calendarului; media aritmetică a notelor finale la inspecţii şi portofoliu să fie minimum 8, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre probele respective și să îndeplinească condiţiile privind durata stagiului de practică obligatoriu la catedră, de minimum 1 an școlar.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;