Programul Cinematografului “Ateneu” în perioada 26 august – 1 septembrie

Deși vara se apropie de final, noutățile cinematografice continuă să ne surprindă. Secretul lui Raoul Taburin este o comedie despre un specialist în repararea bicicletelor și un adevărat expert în domeniu. Continuăm cu Povești de groază de spus pe întuneric, film unde acțiunea se petrece într-un mic orășel, în care fiica unei familii înstărite dispare misterios.

Drama italiană Lazzaro cel fericit, de Alice Rohrwacher, un film ca un inventar al maladiilor timpurilor noastre, va rula spre finalul săptămânii. Pelicula a câștigat Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de film de la Cannes 2018.

În weekend, alături de cei mai mici spectatori, vizionăm Manou – Aventuri în zbor, o poveste despre o drepnea crescută de pescăruși.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

26 august 2019

Ora 18.00 – „Secretul lui Raoul Taburin” Raoul Taburin – (regia Pierre Godeau) – AG

Ora 20.00 – „Povești de groază de spus pe întuneric” – Scary Stories to Tell in the Dark – (regia André Øvredal) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

27 august 2019

Ora 18.00 – „Povești de groază de spus pe întuneric” – Scary Stories to Tell in the Dark – (regia André Øvredal) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 20.00 – „Secretul lui Raoul Taburin” Raoul Taburin – (regia Pierre Godeau) – AG

28 august 2019

Ora 18.00 – „Secretul lui Raoul Taburin” Raoul Taburin – (regia Pierre Godeau) – AG

Ora 20.00 – „Povești de groază de spus pe întuneric” – Scary Stories to Tell in the Dark – (regia André Øvredal) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

29 august 2019

Ora 18.00 – „Secretul lui Raoul Taburin” Raoul Taburin – (regia Pierre Godeau) – AG

Ora 20.00 – „Lazzaro cel fericit” – Lazzaro felice – (regia Alice Rohrwacher) – AP 12

30 august 2019

Ora 18.00 – „Secretul lui Raoul Taburin” Raoul Taburin – (regia Pierre Godeau) – AG

Ora 20.00 – „Lazzaro cel fericit” – Lazzaro felice – (regia Alice Rohrwacher) – AP 12

1 septembrie 2019

Ora 14.00 – „Manou – Aventuri în zbor” – (regia Andrea BlockChristian Haas) – AG

„Secretul lui Raoul Taburin” – AG

Regia: Pierre Godeau

Cu: Léo Dussollier, Benoît Poelvoorde

Gen film: comedie

Durata: 89 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=dV43Dsk-ZJo

Raoul Taburin este un specialist în repararea bicicletelor și un adevărat expert în domeniu. Folosindu-și auzul, el poate depista orice defecțiune a unei biciclete. Dar Raoul ascunde un secret care îl bântuie: în ciuda experienței sale în mecanica bicicletelor, Raoul nu-și poate ține echilibrul pe două roți.

Filmul este o adaptare după benzile desenate realizate de Jean-Jacques Sempé.

„Povești de groază de spus pe întuneric” – N 15

Regia: André Øvredal

Cu: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur, Gabriel Rush, Dean Norris

Gen film: horror

Durata: 111 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=A11tX8iu0zQ

Într-un mic orășel, fiica unei familii înstărite a dispărut misterios cu mulți ani în urmă. Casa familiei e acum o ruină, iar legendele care circulă în oraș despre monștrii care ar bântui proprietatea îi fascinează pe adolescenții locului, care decid să riște și să vadă cu ochii lor dacă aceștia sunt reali, sau doar o invenție.

În casă dau peste o carte ce a aparținut fetei dispărute, un fel de jurnal cu monștri care acum încep să prindă viață și să terorizeze fiecare adolescent din grup. Cu cât frica e mai mare, cu atât monștrii de care se tem devin mai reali.

„Lazzaro cel fericit” – AP 12

Regia: Alice Rohrwacher

Cu: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Luca Chikovani, Alba Rohrwacher, Sergi López, Natalino Balasso

Gen film: dramă

Durata: 125 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=k5nM0w9Bq8c&t=1s

Traiul idilic din Inviolata (Italia) este dominat de „Regina Țigărilor”, marchiza Alfonsina de Luna, proprietara unei plantații de tutun, unde trudește Lazzaro, un tânăr naiv din cale-afară. Considerat adesea redus mintal de către consăteni, Lazzaro se împrietenește cu Tancredi, nepotul marchizei, un tânăr nobil înzestrat cu o imaginație extrem de bogată, care dorește să-și însceneze răpirea.

Lucrurile se complică atunci când apare poliția, descoperind un lucru extrem de important despre comunitatea de sclavi din Inviolata.

Alegoria italiană Lazzaro felice/Lazzaro cel fericit al regizoarei Alice Rohrwacher, un film ca un inventar al maladiilor timpurilor noastre, a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de film de la Cannes.

„Manou – Aventuri în zbor” – AG – 3D

Regia: Andrea Block, Christian Haas

Cu: Kate Winslet, Willem Dafoe

Gen film: Animație, aventuri

Durata: 88 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YNgPhz72Yls

Manou este o mică drepnea crescută de o familie de pescăruşi şi de aceea se crede unul de-al lor. Când învaţă să zboare, îşi dă seama că nu va fi niciodată un pescăruş adevărat. Şocat, el fuge de acasă. Se întâlneşte cu nişte păsări din specia lui şi astfel află cine este cu adevărat. Când drepnelele şi pescăruşii au de înfruntat un mare pericol, Manou devine eroul zilei.

Preț bilet normal: 12 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;