4:42 pm - Saturday January 17, 3446

Proiectul “Toamnă Româno-Italiană” continuă la Iași

Vineri, 1 noiembrie 2019, ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași va avea loc un eveniment cultural organizat de Asociația „Universul Prieteniei” Iaşi, în parteneriat cu „Centro Culturale Italiano” Iasi și  Complexul Național Muzeal „Moldova” Iași, în cadrul proiectului „Toamnă româno-italiană”, ediţia a IV-a.

Programul evenimentului cuprinde: lansarea antologiei de poezie, bilingvă, româno-italiană „Acorduri lirice româneşti/ Accordi lirici rumeni”, un moment muzical cu soprana Cristina Simionescu, la pian Cezara Petrescu și un moment poetic cu actrița Ina Paladi.

Antologia, al cărei coordonator este scriitoarea Marioara Vişan în colaborare cu un colectiv de redactare (Rodi Vinau, Petronela Angheluţă, Rodica Rodean),  cuprinde prezentarea, dar şi creaţiile literare, a 33 de poeţi români stabiliţi în Italia,  care încearcă,  prin creațiile lor, să  facă universul în care trăiesc mai atractiv, mai expresiv, zugrăvind în versuri trăirile, sentimentele sau visele lor. Autorii prezenţi la eveniment vor lectura din creaţiile lor.

Suntem onorați să avem ca invitat pe Excelența Sa Enrico Novella – Consulul Onorific al Republicii Italiene la Iași.

Moderator: Rodica Rodean-președinta Asociației Universul Prieteniei  Iași.

„Toamnă româno-italiană” este un proiect conceput ca un duplex cultural România – Italia, iniţiat de Asociaţia „Universul Prieteniei”  (2016 – Iaşi, Torino şi Ivrea,  2017 –  Milano şi Iaşi, 2018 – Roma şi Iaşi, 2019-Torino și Roma), evenimente culturale care s-au desfășurat sub patronajul Consulatelor și a Ambasadei României în Republica Italiană, având ca scop  promovarea culturii şi a tradiţiilor româneşti oferind asfel o identitate familiilor stabilite în diaspora italiană.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;