Ziua Porţilor deschise la Asociaţia „Surâsul Albastru”

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 11, coordonatorii Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane cu Dizabilităţi „Surâsul Albastru” organizează o nouă ediţie a Zilei Porţilor Deschise.

Momentul este foarte important pentru persoanele cu autism şi familiile lor prin care se aduce în faţă această condiţie biologică şi se accentuează ideea de acceptare a diversităţii. Specialiştii care lucrează cu cei aproape 30 de copii aflaţi în evidenţele structurii vor oferi informaţii legate de programul zilnic, de terapiile folosite, de modul în care micuţii pot fi integraţi în sistemul public de învăţământ şi de activităţile derulate până acum.

„Prin tot ceea ce facem, ne dorim să schimbăm percepția la nivel de societate a ideii de autism asociate unei persoane condamnată pe viață, în autism – persoana specială cu posibilitatea de integrare și autonomie, care poate aduce contribuții comunității în care trăiește”, a spus Cristina Nichita, vicepreşedinte şi membru fondator al asociaţiei, ea însăşi mama unui adolescent cu autism.

Toţi ieşenii interesaţi de terapiilor folosite în cadrul centrului, de modul în care se lucrează cu cei mici şi de acţiunile în care pot fi integraţi copiii cu autism sunt aşteptaţi vineri, 15 noiembrie, la Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 11-16.

Asociația “Surâsul Albastru” este însoțitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist în lunga încercare de a reclădi, din piese mici, un univers comun, din care noi toți facem parte.

Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane cu Dizabilităţi „Surâsul Albastru” îşi desfăşoară activitatea pe Aleea Sucidava nr 6, lângă Şcoala Generală „George Călinescu”.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;