Societatea austriacă Soth deschide la Iaşi o sucursală prin intermediul căreia va vinde aur de 24 k, sub preţul pieţei. Alături de acest serviciu, societatea oferă cumpărătorilor posibilitatea de a beneficia de consultanţă specializată din partea unor brokeri. “Aurul are o valoare obiectivă, un istoric foarte lung, reprezintă o valută în sine. Mai ales în perioada de criză, când oamenii se tem de bănci, iar monedele se devalorizează, una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună alegere de economisire, este aurul. Dacă până acum acest gen de investiţie aparţinea doar celor bogaţi, noi ne propunem să venim şi în întâmpinarea celor cu venituri mai mici”, spune Thomas Kutak, CEO Soth.
Pe o piaţă dominată de bănci, firma austriacă îşi doreşte să aducă eventualilor cumpărători multiple avantaje, toate sub umbrela siguranţei şi profitului:
– Posibilitatea de a cumpăra cantităţi pornind de la 1 gram;
– Preţ cu 10% mai mic decât cel practicat de bănci, prin achiziţia direct de pe piaţa internaţională;
– Depozitare la Loomis – cea mai mare companie de logistică a valorilor din lume, 14% din rezerva de aur a statului austriac fiind depozitată de această societate. Spre deosebire de bănci, al căror faliment ar duce la introducerea aurului depozitat în masa credală, la Loomis aurul este asigurat. Preţul de depozitare este de trei ori mai mic decât cel practicat de bănci;
– Achiziţia de aur “în fizic” şi nu prin intermediul unor certificate. Un semn de întrebare în rândul economiştilor îl reprezintă faptul că, în acest moment, în aceste certificate figurează o cantitate de aur mai mare decât există efectiv în toate depozitele din lume;
– Procentul de rentabilitate este estimat de specialiştii Soth la circa 100% în următorii ani, după ce în perioada 2008-2012 a fost de 350%. Pentru 2013, preţul pentru o uncie este estimat să crească de la 1.597-1.600 euro în prezent, la circa 2.000 de euro la sfârşitul anului;
– Conform normelor europene, profitul rezultat din investiţia în aur de 24 k nu este impozabil şi nici purtător de TVA.
Soth reprezintă o initiativă a lui Thomas Kutak, CEO, cu o experienţă de 17 ani în cele mai importante societăţi de vânzări europene, a juristului Jürgen Teubenbacher, managing partner, fost director executiv Ford, şi a lui Levente Böszörményi, managing partner, fost director în cadrul unora dintre cele mai mari societăţi de asigurări din România.
Soth a deschis până acum sucursale în Slovacia, Ungaria şi România, în ultima ţară având reprezentanţi în Sibiu, Constanţa, Suceava, Piatra Neamţ şi Iaşi. Circa 400 de clienţi au apelat la serviciile societăţii în perioada noiembrie 2012-martie 2013, cu mult peste aşteptări.
În prima parte a lunii aprilie, Soth va organiza la Iaşi un seminar în care îşi va prezenta oficial serviciile. “Punem accent şi pe latura socială, nu doar pe profit. De aceea, îi aşteptăm în rândurile noastre pe cei cu experienţă în domeniul vânzărilor. Avem uşa deschisă şi le oferim pregătire specializată în domeniul intermedierii vânzării de aur”, spune Levente Böszörményi.
Contact: Levente Böszörményi, managing partner
0748.559.926 l.boszormenyi@soth-gold.com