Primarul mulţumeşte consilierilor locali care au votat în favoarea împrumutului de la BERD

Primarul Mihai Chirica mulţumeşte consilierilor locali care în şedinţa din 30.04.2020 au votat în favoarea împrumutului în valoare de 21 de milioane de euro, destinat finanţării unor investiţii locale. Într-o scrisoare deschisă, publicată pe contul propriu de socializare, şeful municipalităţii ieşene afirmă că prin votul pe care l-au acordat proiectului de hotărâre privind contractarea împrumutului de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), consilierii, cu o singură excepţie, indiferent de culoarea lor politică, şi-au reafirmat loialitatea faţă de oraşul pe care-l reprezintă în Legislativul local. În încheiere, primarul anunţă că în actualul mandat, echipa de conducere de la Palatul Roznovanu a reuşit să atragă peste 850 de milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea oraşului, lucru care situează Iaşul pe primul loc în ţară la acest capitol. Fragmente din scrisoarea deschisă a primarului, în continuare:

Dragi ieșeni, stimați consilieri locali, domnilor parlamentari,

Le mulțumesc public tuturor consilierilor locali care au votat favorabil proiectul în valoare de 21 milioane de euro pentru modernizarea a 14 școli și grădinițe, pentru refacerea Cinematografului Dacia (care va deveni Ateneul Copiilor și care este cadoul de 1 iunie pentru copiii noștri a ieșenilor), precum și modernizarea depoului din Dacia, care este primul pas pentru a înființa o nouă zonă verde de peste 40.000 mp în centrul orașului, în locul depoului de la Gară, pentru un mediu mai curat .

Oare aceste proiecte pot pune la îndoială loialitatea acestor consilieri față de orașul lor? Eu cred că nu! Dimpotrivă, procedând astfel, consilierii locali care au votat favorabil au dovedit maturitate, arătând că proiectele pentru Iași nu trebuie să aibă culoare politică!

Peste o lună se împlinesc 4 ani de când am făcut echipă cu toți consilierii locali care au fost de acord cu proiectele importante ale Iașului. Politic, ne-am despărțit. Dar totuși îi mulțumesc public domnului Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale PSD Iași, pentru faptul că nu a blocat voturile importante pentru Iași și îi transmit că înțelept este ca un lider să-și certe subordonații când fac lucruri rele, nu când fac lucruri bune.

Le mulțumesc colegilor din Partidul Național Liberal, care au scăpat de presiunea unui fost președinte de partid și au dovedit unitate și coerență administrativă, atunci când argumentele au luat locul inițiativelor personale ale acestuia. De asemenea, aceleași mulțumiri le adresez și consilierilor de la ALDE și PMP, care au fost mereu alături de proiectele orașului, precum și independentului Andrei Postolache.

Eu îmi asum trecutul și sunt mândru de echipele pe care le-am format și le-am condus, dar privesc cu tristețe cum niște foști colegi de partid a căror probitate morală este cel puțin îndoielnică jignesc cu nesimțire personalități ale echipei pe care eu am creat-o: oameni cu realizări concrete în viață. Eu personal sunt foarte mândru de cei pe care i-am adus în echipa mea, dintotdeauna, și mi-am asumat față de ei rolul de lider și prieten. Desigur, în politică, la umbra copacilor apar și lăstari. Unii rodesc, unii se usucă, iar alții se transformă în paraziți. Astfel de exemple se mai găsesc în politica ieșeană: politicieni mărunți, ajunși din întâmplare în Parlamentul României, care își schimbă stăpânul după cum bate vântul (…)

Vreau să informez toți ieșenii că echipa formată de mine, ca primar al Municipiului Iași, și de consilierii voștri locali (cu puține excepții) a reușit să facă din Iași liderul absolut al României în atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Ieșenii trebuie să știe adevărul și să fie mândri cu asta: în cei 4 ani de guvernare locală am contractat până astăzi din fonduri nerambursabile 850 milioane lei (opt sute cincizeci de milioane de lei), care reprezintă circa 180 milioane euro, sumă contractată și în curs de implementare în orașul nostru.

Deci împrumutul de 21 milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru obiectivele anunțate mai sus reprezintă doar 11% din valoarea fondurilor europene atrase și să nu uităm: investiţiile înseamnă locuri de muncă! Investiţiile înseamnă salarii pentru angajați! Investiţiile înseamnă venituri la bugetul local şi plus valoare oraşului nostru!

Și să nu uităm: în aceste vremuri de criză cauzate de pandemie, toate aceste măsuri le-am luat pentru a contribui efectiv la repornirea economică a orașului nostru prin fapte, nu prin vorbe!

Le mulțumesc tuturor ieșenilor, indiferent dacă m-au votat sau nu! Am muncit și muncesc cu aceeași dăruire pentru toți!

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;