5:13 pm - Monday April 20, 7012

Primarul mulţumeşte ieşenilor pentru modul în care s-au comportat în perioada stării de urgenţă

Primarul Mihai Chirica a dat publicităţii o scrisoare deschisă în care mulţumeşte ieşenilor pentru modul în care aceştia s-au comportat în perioada stării de urgenţă. Totodată, edilul mulţumeşte şi celor care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2, precum şi tuturor celor care pe perioada declarării stării de urgenţă au asigurat buna funcţionare a oraşului. În acelaşi timp, şeful municipalităţii atrage atenţia că bătălia împotriva noului coronavirus nu s-a încheiat şi le cere ieşenilor să dea dovadă de aceeaşi responsabilitate în prevenirea şi combaterea COVID-19 şi în perioada stării de alertă, prin respectarea măsurilor sanitare impuse de autorităţi. În încheiere, primarul îşi exprimă încrederea că membrii comunităţii vor ieşi, în final, învingători în faţa pandemiei. Mai jos, publicăm în întregime scrisoarea deschisă semnată de primarul Mihai Chirica.

 

Dragi ieşeni,

Vă mulțumesc din suflet pentru răbdarea și responsabilitatea de care ați dat dovadă în ultimele două luni! Criza declanșată de răspândirea noului coronavirus ne-a pus pe toți la încercare. Din fericire, Iașul s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Deși suntem al doilea oraș al țării ca număr de locuitori, dar și o localitate de tranzit pentru zeci de mii de români, numărul ieșenilor infectați de COVID-19 a fost relativ mic. Mi-aș fi dorit enorm să nu fi avut nicio victimă, dar în pofida devotamentului și profesionalismului personalului medical, epidemia a îndoliat familii nevinovate. Le transmit sincerele mele condoleanțe și întreaga mea simpatie.

 

Vreau să le mulțumesc și tuturor celor care au fost în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Gratitudine tuturor cadrelor medicale și nemedicale din spitalele noastre, polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și militarilor care s-au asigurat de respectarea legii și de liniștea din oraș, lucrătorilor care au asigurat serviciile comunitare și au ținut orașul funcțional!

 

Împreună am câștigat o bătălie importantă, dar încă nu am câștigat războiul!

 

Am adoptat hotărâri nepopulare, care au dus la o serie de restricții și la o limitare a circulației în oraș, dar au fost decizii raționale care și-au demonstrat eficiența. Orașul nostru, deși centru regional și strategic pentru domeniul medical, nu s-a transformat într-un focar al pandemiei, iar numărul celor infectați și decedați fiind sub media națională.

 

Am fost conștient și mi-am asumat această responsabilitate din dragoste pentru comunitate și pentru ieșeni. Un lider adevărat ia decizii responsabile, chiar dacă ele atrag, uneori, antipatii. Importante sunt rezultatele. Iar orașul nostru a trecut cu bine această perioadă de dificilă.

 

Din păcate, cu toate că majoritatea sectoarelor economiei naționale au fost repornite după încetarea stării de urgență, răul nu a trecut, răspândirea virusului COVID-19, deși încetinită, nefiind complet stopată. Prin instituirea stării de alertă urmează încă două săptămâni de restricții dificile, dar necesare. Sunt convins că, din nou, vom ști să ne comportăm exemplar, pentru a diminua la maximum efectele negative ale acestei pandemii.

 

Vă asigur că eu, ca primar, împreună cu administrația locală, vom rămâne permanent la dispoziția dumneavoastră și vom adopta toate măsurile necesare cu scopul de a aduce cât mai rapid normalitatea în orașul nostru.

 

Mai este un pas pe care dorim să-l trecem împreună, chiar dacă răbdarea ne este pusă din nou la încercare. Suntem capabili ca împreună să putem trece cu bine și peste această nouă provocare.

 

Iar Iașul se va face bine!

 

Să rămânem, așadar, vigilenți și solidari!

 

Cu cele mai bune intenții și prețuire,

 

MIHAI CHIRICA

Primarul Municipiului Iași

 

 

 

 

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;