Examenul de admitere la UMF Iaşi va avea loc duminică, 26 iulie

Candidații celor șase universități de medicină și farmacie din țară – București, Iași, Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureș, Timișoara și Craiova – vor susține simultan, duminică, 26 iulie, concursul de admitere, în condiții de maximă siguranță. În contextul pandemic, conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a luat măsuri extraordinare pentru siguranța candidaților. „Admiterea 2020 la UMF Iași este un efort colectiv fără precedent, aflat în plină desfășurare. Am pregătit peste 100 de amfiteatre și săli de concurs, atât de la Universitatea noastră, cât și de la celelalte universități ieșene. De asemenea, peste 600 de cadre didactice și auxiliare sunt implicate în procesul de admitere, se vor distribui măști candidaților, vor fi recipiente cu dezinfectant în săli și la intrarea în clădiri și se va măsura temperatura candidaților la intrare.”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Ce trebuie să știe candidatul

Concursul pentru admitere va avea loc sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat. Pe 26 iulie, în ziua testului, candidații se pot prezenta începând cu ora 8.00 la sala de concurs unde au fost repartizați, ocuparea locurilor în săli desfășurându-se în intervalul orar 8.00 – 9.30. La ora 10.00 începe testul grilă. Intrarea în sala de examen se va face în mod organizat, păstrând distanță de 2 m. La intrarea, respectiv la ieșirea din sălile de examen, aceștia nu au voie să fie însoțiți, cu excepția persoanelor cu nevoi speciale (care vor urma instrucțiunile primite de la organizatori). La intrarea în clădirea unde se află sala în care au fost repartizați, vor arăta legitimația de concurs șefului de clădire. Acesta va face triajul epidemiologic: le va lua temperatura, le va da mască și îi va direcționa spre sala de concurs.  La intrarea în sala de concurs vor prezenta documentele (carte identitate, legitimația de concurs, declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate), vor utiliza antisepticul de mâini pus la dispoziție de Universitate și vor primi marchere, pixuri și calculatoare. Durata testului este de 3 ore (între 10.00-13.00). După predarea tezei, candidatul părăseşte zona, iar rezultatele vor fi afişate online, lucrările fiind corectate doar în Centrele de scanare special amenajate (tezele nu vor mai fi scanate în sala de examen). Grila de 10 va fi publicată în cursul zilei de duminică. Rezultatele inițiale vor fi afișate online în cursul zilei de marți, 28 iulie.

Datele Admiterii 2020 la UMF Iași

Concursul de admitere se organizează la UMF Iași, la următoarele specializări: Medicină (durata studiilor 6 ani), Medicină Dentară (6 ani), Farmacie (5 ani), Asistență Medicală Generală (4 ani), Nutriție și Dietetică (3 ani), Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare medicală (3 ani), Tehnică dentară (3 ani), Asistență de Profilaxie Stomatologică (3 ani) și Bioinginerie (4 ani). La sfârșitul perioadei de înscrieri la admiterea de la UMF Iași, la Medicină sunt 1261 de dosare (concurență de 4,22/loc bugetat), la Asistență Medicală Generală – 312 (concurență de  5.57 /loc bugetat), la Nutriție și Dietetică – 55 (concurență de 5.00/loc bugetat), la Medicină Dentară – 273 (concurență de 3.21/loc bugetat), la Asistență de Profilaxie Stomatologică – 8 (concurență de 0.89/loc bugetat), Tehnică Dentară – 78 (concurență de 2.60 /loc bugetat), la Farmacie – 75 (concurență de 0.77/loc bugetat), la Bioinginerie medicală – 100 (concurență de 1.52/loc bugetat), iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – 175 (concurență de 2.36/loc bugetat). Total înscriși: 2337 candidați. Cea mai mare concurență o înregistrează Facultatea de Medicină, de 4,22/loc bugetat, mai mare decât anii trecuți (3.71/loc bugetat – în 2019, 3.21/loc bugetat – în 2018 și 3,20/loc bugetat –  în 2017), iar cea mai mică Facultatea de Farmacie (0.77/loc bugetat). Numărul de locuri pus la dispoziția candidaților este 728 locuri fără taxă și 639 locuri cu taxă în lei. Taxa de studiu pentru ciclul de studii universitare de licenţă, pentru anul universitar 2020–2021, este de 7.500 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 5.000 lei/an de studiu pentru Asistență Medicală Generală și Bioinginerie şi 4.000 lei/an de studiu pentru specializările cu durata studiilor de 3 ani.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;