Mesajul primarului Mihai Chirica cu ocazia deschiderii noului an şcolar

Dragi elevi, profesori și părinți,

Încredere!

Sunt primar, dar sunt și tată. Avem în față poate cea mai mare provocare din ultima sută de ani. Începem un nou an școlar în plină pandemie COVID 19. Unitățile de învățământ din municipiul Iași încep în scenariul galben.

Îmi voi lua copiii de mână și îi voi lăsa cu încredere la școală. Nu vor avea flori pentru prima zi de școală, dar vor avea Încredere în profesori, în noi părinții și în tot ceea ce putem face ca și autorități. Copiii trebuie să meargă la școală! Și ei vor asta!

Dragi profesori,

Știu că nu e totul perfect! Știu că sunt multe întrebări fără răspunsuri, încă! Știu că unii dintre dumneavoastră aveți comorbidități sau că sunteți în pragul pensionării. Știu că multora vă este frică, dar cu toate acestea veți fi mâine la catedră. În prima linie! Vă mulțumesc!

Dragi părinți,

Am vorbit cu unii dintre voi. V-am citit opiniile și comentariile! Știu că vă este teamă. Unii spuneți că elevii nu vor rezista șase sau șapte ore cu masca. Știu că unii dintre dumneavoastră sunteți mulțumiți de învățământul online, alții nu. Copiii noștri și noi vom putea trece peste aceste încercări cu bine. Vă mulțumesc!

Avem în față, probabil, provocări și probleme la care, poate, nici nu ne-am gândit vreodată! Pandemia a scos la lumină lipsuri care nu ar fi trebuit să existe dacă am fi făcut ceea ce trebuia în ultimii 31 de ani! De la sistemul sanitar la sistemul de educație. Pandemia adâncește inegalitățile sociale. Unii dintre voi ați avut sau aveți pe cineva bolnav. Trăim în incertitudine dar împreună vom găsi soluții!

Ca primar, așa cum știți, am acordat toate resursele pentru școli și voi continua să susțin le cu toate resursele. Vă rog să îmi semnalați orice probleme și, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și celelalte instituții publice, vom găsi soluții!

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;