Chirica către Chichirău: Sper că veţi rămâne în Consiliul Local, unde aveţi şansa de a fi votată în funcţia de viceprimar

Primarul Mihai Chirica, reales în funcţie în urma alegerilor locale de duminică, 27 septembrie,  a făcut joi o declaraţie de presă în care îşi exprimă regretul că, deşi scrutinul s-a încheiat, unul dintre contracandidaţii acestuia la funcţia de edil al municipiului Iaşi continuă campania de denigrare la adresa sa, acuzându-l de traseism politic, în condiţiile în care în organizaţia pe care aceasta o conduce şi-au găsit loc în ultima perioadă mai mulţi foşti membri ai unor partide politice, inclusive de la PSD. În încheiere, Mihai Chirica îi solicită lui Cosette Chichirău, preşedintele USR Iaşi, să respecte votul ieşenilor şi să se alăture proiectelor de dezvoltare a municipiului Iaşi, în calitatea acesteia de consilier ales pe listele acestei formaţiuni politice la alegerile locale de duminică, 27 septembrie.

 Declaraţia de presă a primarului Mihai Chirica:

Deşi alegerile au trecut, descopăr cu uimire și oarecare tristețe că înverșunarea unora dintre adversarii mei politici nu a dispărut. Dimpotrivă… Mă văd silit, astfel, să fac un necesar apel la rațiune.

Stimată doamnă Cosette Chichirău, proiectele Iașului și ale comunității ieșene au nevoie de o abordare constructivă, nu de atitudini viscerale. Și nici de acuzații mincinoase!

Clamați faptul că, deși sunt membru PNL, am rămas în continuare membru PSD, fără a aduce și argumente valide în acest sens. În realitate, de-a lungul ultimilor ani, m-am luptat cu Liviu Dragnea – ex-liderul PSD și ex-președintele Camerei Deputaților – mai mult decât ați făcut-o dumneavoastră ca parlamentar de Iași. Denunțați cu patimă traseismul politic, deși eu am fost exclus din PSD, un partid aflat la putere, într-un moment în care această formațiune acaparase aproape întreaga țară. Mai mult, ascundeți faptul că în organizația dumneavoastră și-au găsit culcuș numeroși membri ai altor partide, inclusiv PSD, unora dintre aceștia datorându-li-se și puținele succese obținute la alegerile de duminică.

Eu nu susțin, precum dumneavoastră, că statutul de membru de partid este o boală care lasă sechele, dar sunt convins că răutatea gratuită nu a construit niciodată ceva bun pentru oameni…

Sfatul meu, doamnă Cosette Chichirău, este să dați dovadă de ceva mai multă cumpătare și să respectați votul ieșenilor. Sper că veți rămâne în Consiliul Local, mai ales că aveți și șanse mari să fiți votată în funcția de viceprimar. Arătați că vă pasă de Iași, că sunteți dispusă să faceți eforturi pentru proiectele pe care le-ați propus în campanie, că vreți să munciți pentru ieșeni și că angajamentele luate în fața alegătorilor nu sunt doar niște vorbe aruncate în vânt!

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;