Alexe: Prioritatea zero este operaționalizarea Spitalului COVID de la Lețcani. Cine a greșit va plăti!

Preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, afirmă că darea în folosinţă a spitalului modular de la Leţcani, destinat bolnavilor de COVID-19, reprezintă una dintre priorităţile sale în noua calitate de şef al administraţiei judeţene. Într-o declaraţie de presă, liderul liberal declară că din poziţia de preşedinte ales al Consiliului Judeţean va demara o anchetă în legătură cu întârzierea punerii în funcţiune de către vechea administraţie judeţeană a acestei unităţi medicale, absolut necesară pentru internarea şi tratarea bolnavilor de COVID-19 din regiunea Moldovei, cei vinovaţi de acest lucru urmând să răspundă în faţa legii.

Declaraţia de presă a preşedintelui PNL, Costel Alexe, preşedintele ales al CJ Iaşi:

Împreună cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș și cu Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, am avut o serie de întâlniri de lucru cu instituțiile din subordinea Ministerului Sănătății, Consiliului Județean Iași și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a clarifica aspectele ce țin de obținerea avizelor și operaționalizarea Spitalului Covid de la Lețcani.

Am promis că prioritatea zero și urgența mandatului de Președinte al Consiliului Județean Iași este clarificarea tuturor inadvertențelor și controverselor din jurul acestui proiect de interes public.

Nu vreau să mă antepronunț, nu vreau să fiu alarmist și până când nu voi vedea toate documentele nu voi lua o decizie, dar un lucru vă pot spune 100% sigur: Spitalul Covid de la Lețcani a fost o temă de campanie a PSD, încă un obiectiv la care s-a tăiat panglica, dar care după 3 săptămâni este nefuncțional.

Vă pot spune negru pe alb că și-au bătut joc de ieșeni, s-au folosit de o inaugurare cu fast în campanie electorală și s-au jucat cinic cu viața și speranțele tuturor suferinzilor!

Este uluitor cum abia ieri, la câteva săptămâni de la „inaugurare”, s-a solicitat un aviz de la Apele Române și Agenția pentru Protecția Mediului, în condițiile în care, în campanie, s-a lansat un fake news grosolan potrivit căruia aș fi obstrucționat avizarea spitalului.

Vă promit că voi clarifica cât mai rapid o altă situație pe care o găsesc strigătoare la cer: deși în caietul de sarcini s-au plătit peste 13 milioane de euro pentru un spital funcțional cu peste 250 de paturi, cu greu astăzi s-ar putea operaționaliza undeva la 28 spre 40 de paturi.

Sănătatea nu are culoare politică și le transmit și pe această cale un mesaj clar tuturor celor care au folosit timp de 6 luni acest spital ca armă politică și temă de campanie: cine a greșit va plăti atât administrativ cât și penal!

Având în vedere că se apropie sărbătoarea Sfintei Parascheva și Iașul vă îmbrăca straie de sărbătoare, iar tot mai mulți pelerini vor ajunge la moaștele sfinte, am discutat și astăzi cu reprezentanții autorităților de resort și ai administrației publice locale și județene pentru o bună gestionare a situației și fac apel și pe această cale la respectarea măsurilor de distanțare și prevenție.

Dragi români,

În primele luni ale pandemiei și ulterior în starea de alertă România a reușit să gestioneze extraordinar de bine criza și am fost exemplu de bună practică la nivel european!

A fost o reușită colectivă, căci eforturile Guvernului și deciziile autorităților locale au fost susținute de către populație.

Vreau să cred că vom reuși de această data să facem față provocărilor și, împreună, cu o bună colaborare între autorități locale și populație, cu toții trebuie să fim responsabili și să luăm măsurile care se impun pentru a gestiona corect criza, pentru a ne proteja pe noi și cei din jurul nostru.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;