„România Construiește” a fost tema celei de-a treia ediții a Forumului Marilor Dezvoltatori DEVO, de anul acesta. La Iași, IULIUS construiește Palas Campus, proiect de regenerare urbană prezentat în cadrul evenimentului. Clădirea este construită pe baza unui concept de sustenabilitate, cu accent pe crearea unui mediu de lucru în care starea de wellbeing primează.
Proiecte de anvergură care construiesc comunități și dezvoltă orașe au fost prezentate la Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2020, în cadrul celor cinci arii tematice: office, retail, industrial-logistic, proiecte mixte și publice. Principala temă de discuție a fost legată de planurile de investiții ale dezvoltatorilor, care propun proiecte sustenabile, adaptate contextului actual. Un astfel de proiect este Palas Campus, o infuzie de capital ce se ridică la peste 120 de milioane de euro, prin care se revitalizează zona Sf. Andrei și se transformă într-un pol de atracție urbană. Întreaga dezvoltare este centrată pe conceptul de wellbeing. „Proiectele noastre sunt gândite să aducă un plus de valoare comunității. Sunt investiții de impact, ridicate pe principii riguroase de sustenabilitate, care au capacitatea de a transforma orașul și care modelează viețile celor care le animă. Suntem mereu preocupați de eficiența și de calitatea proiectelor noastre, însă ceea ce ne dorim mai mult este să realizăm acele spații cu funcțiuni integrate, care ușurează viața și aduc oamenii împreună”, a spus Raluca Munteanu, Business Development Manager IULIUS, care a oferit detalii despre noul proiect în cadrul Forumului Devo 2020.
Palas Campus, prin cei 60.000 mp închiriabili de birouri clasa A, va avea rolul de a consolida centrul de business creat în inima orașului și, în același timp, va revitaliza și va reda comunității o zonă degradată. Noul imobil se construiește în conformitate cu normele clădirilor verzi, dar accentul în proiectarea clădirii se pune pe tehnologiile care vor asigura o interacțiune sănătoasă a angajaților cu biroul în care lucrează.
Palas Campus va include spații de tip coworking în aer liber, în premieră pentru regiune, iar parcul, restaurantele, cafenelele și terasele vor fi locații perfecte în care angajații se pot întâlni, se pot relaxa sau chiar pot lucra. De asemenea, dotările premium, calitatea aerului și nivelul optim de lumină naturală sau spațiile de relaxare din interior vor oferi celor 5.000 de angajați un mediu de lucru productiv și sănătos.
Aceștia vor fi încurajați să folosească transportul ecologic, deoarece vor fi amenajate piste pentru ciclism și 500 de spații pentru parcarea bicicletelor, va exista o stație pentru mijloacele de transport în comun și facilități pentru mașinile electrice. Totodată, impactul pozitiv al proiectului în comunitate va fi semnificativ și prin investițiile de peste 1,62 milioane de euro în modernizarea străzilor din proximitate și realizarea unei artere noi, care să conecteze bulevardele Anastasie Panu și Regele Ferdinand I al României. Astfel, Palas Campus va depăși stadiul funcțional pe care îl are o clădire de birouri și va contribui semnificativ la creșterea calității vieții.