5:13 pm - Wednesday April 18, 8925

Filme noi în programul Cinematografului „Ateneu”

Cinema Ateneu a pregătit pentru iubitorii de artă un program bogat de filme. În ultimul weekend al lunii octombrie, vor rula filme independente, precum Corpus Christi și animații ca Animal Crackers sau Trolii descoperă lumea.

Filmul polonez Corpus Christi îl prezintă pe Daniel, un delincvent abia eliberat de la şcoala de corecţie, ce ajunge dintr-o întâmplare să se pretindă preot într-un sat.

Martin Eden, o adaptare modernă a romanului omonim al lui Jack London, a făcut parte din selecția Festivalului de Film de la Veneția 2019, unde Luca Marinelli a câștigat Cupa Volpi pentru Cel mai bun actor. Filmul va avea premiera pe 30 octombrie 2020, de la ora 20.00.

În Profu’ vom vedea un profesor de matematică din Bistrița, care iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament. Anul trecut, la Festivalul de la Jihlava (Cehia), lungmetrajul a fost declarat cel mai bun documentar din Centrul și Estul Europei și „un film esențial, care trebuie să fie văzut în toată lumea”.

Copiii sunt așteptați la Animal Crackers / Salvați de crănțănei, o producție despre prietenie, curaj și împlinirea viselor. În Trolii descoperă lumea, cei mici vor descoperi că există triburi diferite de troli, fanii unor stiluri diferite de muzică: funk, country, techno, clasică și rock.

Proiecțiile de film sunt organizate în condiții de siguranță și cu respectarea regulilor impuse de autorități. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

30 octombrie 2020

Ora 18.00 – „Corpus Christi” – Boze Cialo – (regia Jan Komasa) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 20.00 – „Martin Eden” – Martin Eden – (regia Pietro Marcello) – PREMIERĂ – AP 12

 

31 octombrie 2020

Ora 14.00 – „Trolii descoperă lumea” – Trolls World Tour – (regia Walt Dohrn, David Smith) – 3D – DUBLAT – PREMIERĂ – AG

 

1 noiembrie 2020

Ora 14.00 – „Animal crackers” – (regia Scott Christian Sava, Dean Lorey) – 2D – DUBLAT – AG

 

2 noiembrie 2020

Ora 18.00 – „Profu’” – (regia Alex Brendea) – AG

Ora 20.00 – „Martin Eden” – Martin Eden – (regia Pietro Marcello) – AP 12

 

4 noiembrie 2020

Ora 20.30 – „Martin Eden” – Martin Eden – (regia Pietro Marcello) – AP 12

 

Preț bilet: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;